αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που άφησε τη δουλειά του στην Morgan Stanley για να φτιάξει ταξιδιωτικό blog. Και σίγουρα δεν το μετάνιωσε

Ο άνθρωπος που άφησε τη δουλειά του στην Morgan Stanley για να φτιάξει ταξιδιωτικό blog. Και σίγουρα δεν το μετάνιωσε

Πόσοι από εμάς θα αφήναμε μια καλοπληρωμένη δουλειά στην Morgan Stanley για να κυνηγήσουμε το όνειρο μας; Μάλλον λίγοι. Το τόλμησε ο Brian Kelly. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το διάσημο blog, The Points Guy, το οποίο έχει πάνω από 5 εκατ. μοναδικούς αναγνώστες κάθε μήνα. Και περισσότερους από 2 εκατ. «ακολούθους» στα social media του.

Ο Brian Kelly έφτιαξε το blog του το 2010. Ήθελε να φτιάξει ένα blog το οποίο θα εστιάζει στο πως θα κάνουν τα ταξίδια τους καλύτερα (και πιο οικονομικά) οι άνθρωποι. Με εστίαση στα αεροπορικά ταξίδια. Σήμερα, ο ίδιος είναι ένας full-time blogger, ταξιδεύει ενώ πληρώνεται, απασχολεί 20 εργαζομένους και άλλους 50 εξωτερικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, όπως σημειώνει το CNBC.

Τα κατάφερε περίφημα. Και απέδειξε ότι όσοι κάνουν τολμηρές επιλογές, μπορούν να φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, ο ίδιος άρχισε να καταλαβαίνει πολύ σύντομα, μόλις  1 χρόνο αφότου έφτιαξε το blog, ότι αυτό θα γίνει η «κανονική δουλειά» του. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι -ακόμα και συνάδελφοι- τον ρωτούσαν για το πως θα πραγματοποιήσουν τα ταξίδια τους με τον καλύτερο τρόπο.

Ο πετυχημένος blogger, μετά από όλη την εμπειρία που έχει αποκομίσει, παραθέτει 7 συμβουλές επιτυχίας.

1# Βάλε τον εαυτό σου πρώτα: Οι μεγάλοι οργανισμοί δεν ενδιαφέρονται για εσένα, όπως λέει ο Kelly. Όταν ανακοίνωσε στο αφεντικό του στην Morgan Stanley ότι θα παραιτηθεί, εκείνος του είπε να μείνει μερικούς μήνες ακόμα. Τελικά έμεινε 1 μήνα. Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, λέει ότι έπρεπε να είχε φύγει ακόμα νωρίτερα.

2# Ποτέ δεν είναι αργά: Όταν ξεκίναγε το 2010, πολλοί του έλεγαν ότι είναι πολύ αργά για να γίνει travel blogger. Ο  Kelly δεν τους άκουσε. Και τονίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις ένα project.

3# Όταν σε λένε «τρελό», είναι καλό: «Όταν οι άνθρωποι σε λένε τρελό, σημαίνει ότι φτιάχνεις κάτι καλό», τονίζει ο ίδιος. Παρόμοια λόγια άκουγε όταν ξεκίναγε. Θα υπάρξουν πολλοί που θα σε αμφισβητήσουν στην αρχή.

4# Το business plan αλλάζει: Πλέον, ο Kelly έχει έσοδα από web clicks, partnerships και sponsored content. Όπως εξηγεί, αρκετές φορές χρειάστηκε να αλλάξει business plan. «Ποτέ δεν είχα ένα πραγματικό business plan», λέει με νόημα.

5# Άκου το ένστικτο σου: Μπορεί οι άλλοι να σε αμφισβητήσουν. Μπορεί η επιλογή σου να μοιάζει πολύ τολμηρή. Αλλά αν το ένστικτο σου, σου λέει να το κάνεις, απλά ξεκίνα. Και κάνε το όσο πιο καλά και έξυπνα μπορείς. Επίσης, μη φοβάσαι να αποτύχεις.

6# Δεν χρειάζεσαι πολλά για να ξεκινήσεις: Στην digital εποχή οι ευκαιρίες είναι πολλές. Μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με ελάχιστα χρήματα. Και να έχεις πελάτες σε όλο τον κόσμο.

7# Βάλε και τον εαυτό σου μέσα στο concept: Βλέποντας τις φωτογραφίες που ανεβάσει το blog στη σελίδα του στο Instagram, θα παρατηρήσεις ότι σε πολλές από αυτές, εμφανίζεται ο ίδιος ο Kelly. Ενώ πολλές φορές δίνει προσωπικές συμβουλές. Βάζει την προσωπική΄του σφραγίδα. Όπως εξηγεί, οι άνθρωποι δεν θέλουν απλά να σε βλέπουν να προωθείς το προϊόν σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + fourteen =