αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος πίσω από το TikTok, παραιτείται από τη θέση του CEO. «Προτιμώ να ακούω μουσική και να ονειροπολώ», λέει

Ο άνθρωπος πίσω από το TikTok, παραιτείται από τη θέση του CEO. «Προτιμώ να ακούω μουσική και να ονειροπολώ», λέει

Μπορεί πολλοί να ονειρεύονται να γίνουν… CEO σε έναν τεχνολογικό γίγαντα, αλλά ο Zhang Yiming δεν είναι ένας από αυτούς. Πρόκειται για τον συνιδρυτή και CEO της Bytedance, της κινεζικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το TikTok. Είναι αυτός που κατάφερε να απογειώσει τη διάσημη πλατφόρμα. Τώρα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη θέση του CEO.

Eως τα τέλη του έτους θα αναλάβει ένα διαφορετικό ρόλο, που θα εστιάζει περισσότερο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική, αφήνοντας τη θέση του CEO στον συνιδρυτή της εταιρείας, Liang Rubo.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιες από τις δεξιότητες του ιδανικού μάνατζερ. Με ενδιαφέρει περισσότερο να αναλύω αρχές της οργάνωσης και της αγοράς παρά να διοικώ ανθρώπους»,  παραδέχθηκε ο ίδιος. «Δεν είμαι πολύ κοινωνικός, προτιμώ μοναχικές δραστηριότητες, όπως το να είμαι online, να διαβάζω, να ακούω μουσική και να ονειροπολώ για το τι θα μπορούσε να είναι δυνατό», έγραψε με χαρακτηριστική ειλικρίνεια.

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου η αξία του TikTok εκτιμάται σε πάνω από 200 δισ. δολάρια, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Η είδηση της αποχώρησής του Yiming έρχεται την ώρα που το Πεκίνο ασκεί όλο και πιο έντονες πιέσεις στα ισχυρά αφεντικά του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου. Στον γίγαντα του λιανεμπορίου Alibaba επιβλήθηκε πρόστιμο 18,2 δισ. γουαν (2,78 δισ. δολαρίων) τον περασμένο μήνα, καθώς οι αρχές «στριμώχνουν» τις κυρίαρχες ψηφιακές πλατφόρμες.  Και ο ιδρυτής της εταιρείας, Jack Ma, έχει αναγκαστεί να αποτραβηχτεί από το προσκήνιο, προκειμένου να ρίξει τους τόνους στη διαμάχη με τις αρχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + eight =