αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟύτε αυτό το καλοκαίρι θα σηκωθούν τα υδροπλάνα- Εγκαταλείπουν τα σχέδια τους οι επενδυτές

Ούτε αυτό το καλοκαίρι θα σηκωθούν τα υδροπλάνα- Εγκαταλείπουν τα σχέδια τους οι επενδυτές

Τα υδροπλάνα δεν πρόκειται να δραστηριοποιηθούν ούτε το φετινό, το τρίτο κατά σειρά, καλοκαίρι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πέμπτο από το 2013 οπότε άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με το καλό σενάριο, τη φετινή τουριστική περίοδο δεν πρόκειται να υπάρξει παρά μόνο ένα περιορισμένο δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα που θα επιτρέψει την πιλοτική λειτουργία των υδροπλάνων.

Όπως αποκάλυψε το «Κεφάλαιο” του περασμένου Σαββάτου, έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο υπομονής των ξένων επενδυτών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν στην ανερχόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνο. Στους επενδυτές από την αλλοδαπή, που, πλέον, κοιτούν την Ελλάδα με το… κιάλι, συγκαταλέγονται σχήματα από την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία που σχεδίαζαν να επενδύσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά.

«Μέτα από τόσους μήνες σε αναμονή, οι ξένοι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει τα όποια σχέδια για την υλοποίηση τοποθέτησης στα ελληνικά υδροπλάνα. Και αυτό το καλοκαίρι είναι χαμένο, καθώς θεωρείται απίθανη η αδειοδότηση και θέση σε λειτουργία επαρκούς αριθμού υδατοδρομίων ώστε να δημιουργηθεί δίκτυο, ενώ το νομοσχέδιο Σπίρτζη αποθαρρύνει την επενδυτική πρωτοβουλία» σημειώνει στο Capital.gr ο Νίκος Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + three =