αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟυρές δημιουργήθηκαν έξω από το πρώτο κατάστημα Μασούτης στην Αθήνα

Ουρές δημιουργήθηκαν έξω από το πρώτο κατάστημα Μασούτης στην Αθήνα

Γεγονός είναι πλέον το πρώτο κατάστημα της Μασούτης στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σουπερμάρκετ εγκαινιάστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Πρόκειται για το κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο (Αχιλλέως 98), το οποίο ανήκε στο Σκλαβενίτη (εκποιήθηκε λόγω της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού) και εξαγοράστηκε από την Προμηθευτική.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο η Μασούτης ανακοίνωσε την εξαγορά της Προμηθευτικής, αποκτώντας έτσι παρουσία και στην Αθήνα, κάτι το οποίο αποτελούσε στρατηγικό της στόχο τα τελευταία χρόνια.

Μετά το κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου θα ακολουθήσει η αλλαγή της επωνυμίας (rebranding) και άλλων καταστημάτων. Η διοίκηση της Μασούτης στοχεύει στην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του δικτύου της Προμηθευτικής μέχρι το τέλος του 2018, ενώ στο σχεδιασμό της προβλέπεται και η ίδρυση τριών νέων καταστημάτων, εντός Αττικής.

Η Προμηθευτική διαθέτει 57 καταστήματα, ένα κατάστημα franchise εντός του νομού Αττικής, απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους ενώ συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.

Η αλυσίδα κατέγραψε αύξηση πωλήσεων για την οικονομική χρήση από 1/7/2016 έως 30/6/2017. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,42% φτάνοντας τα 116, 7 εκατ. ευρώ, αν και τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων σημείωσαν κάμψη κατά 19,3% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ.

Η Διαμαντής Μασούτης είναι market leader του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Για το 2017 το προσωπικό που απασχολήθηκε από την εταιρεία, στο σύνολο του ήταν 7.479 άτομα.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =