αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟριστικό: Το Netflix αυξάνει τις τιμές στην Ελλάδα

Οριστικό: Το Netflix αυξάνει τις τιμές στην Ελλάδα

Η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix ανακοινώνει πως προχωρά σε αύξηση τιμών σε κάποιες χώρες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ), μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Πρόκειται για μικρή αύξηση που δεν αφορά το βασικό προσφερόμενο πακέτο και σχετίζεται με την παράλληλη αύξηση της παραγωγής σειρών και ταινιών αλλά και με τη συνολικότερη βελτίωση του περιεχομένου παγκοσμίως.

Η τιμή του κόστους της συνδρομής αυξήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, με το Netflix όμως να παραμένει η πιο value for money επιλογή σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, μιας και HBO Now και Hulu κινούνται σε πιο ακριβά “πακέτα” streaming.

Από σήμερα λοιπόν, 20 Ιουνίου, το Netflix προχωρά στην αύξηση των τιμών στην Ελλάδα οι οποίες αντανακλούν τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα με σκοπό την καλύτερη εμπειρία του χρήστη.

Αναλυτικά:

-Η τιμή του basic πακέτου δε θα αλλάξει, παραμένοντας στα 7,99 ευρώ. Το standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 σε 10,99 και το premium πακέτο θα αυξηθεί σε 13,99 από 11,99, όπως αναφέρει το News247.gr.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα εγγεγραμμένα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα. Τα υπάρχοντα μέλη θα ενημερωθούν με e-mail καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Netflix πριν οι νέες τιμές εφαρμοστούν σε αυτούς.

-Στις χώρες που γίνονται οι αλλαγές δεν περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λίχτενσταϊν καθώς σε αυτά τα κράτη οι τιμές αυξήθηκαν πρόσφατα για τα standard και premium πακέτα αλλά παρέμειναν οι ίδιες για το βασικό πακέτο.

-Στα τρία παρεχόμενα προγράμματα παραμένουν ως έχουν οι επιλογές για τις οθόνες που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο χρήστης για ταυτόχρονη θέαση, κοινώς μία οθόνη για το Basic Streaming (SD), 2 οθόνες για το Standard Streaming (HD) και 4 για το Premium Streaming (HD+Ultra HD).

Σημειώνεται εδώ πως είναι η πρώτη φορά που έχουμε αύξηση τιμών της πλατφόρμας στην Ελλάδα, κίνηση που θεωρείται λογική και αναμενόμενη ως συνέχεια των κινήσεων της εταιρείας διεθνώς και σε άμεση συνάρτηση με το προσφερόμενο υλικό.

Πρόσφατα, στη χώρα μας λανσαρίστηκε και η λειτουργία των Smart Downloads η οποία διαγράφει ένα επεισόδιο αφότου ο χρήστης το έχει παρακολουθήσει και εν συνεχεία, αυτομάτως κατεβάζει το επόμενο, μόλις η συσκευή συνδεθεί σε δίκτυο Wi-Fi.

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για όσους χρήστες χρησιμοποιούν το Netflix app από συσκευές Android, iOS και Windows10.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =