αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟργανωμένες παραλίες, γυμναστήρια και άλλα: Οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές ως 17 Μαΐου

Οργανωμένες παραλίες, γυμναστήρια και άλλα: Οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές ως 17 Μαΐου

Εως και τις 17 Μαϊου παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Με την ΚΥΑ διατηρείται το απαγορευτικό όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των αναβατήρων (τελεφερίκ) και των υπαίθριων παζαριών (εμποροπανήγυρεις).

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά με βάση την απόφαση μένουν κλειστά:

1. ‘Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από:

α) είδη ψιλικών και περιπτέρων

β) υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.λπ.) και γ) των επιχειρήσεων (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.) .

2. Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).

3. Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).

4. Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5610).

5. Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).

6. Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

7. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

8. Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

9. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

10. Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες

11. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων

12. Δραστηριότητες μουσείων

13. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103), καθώς και αρχαιολογικών χώρων.

14. Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων (ΚΑΔ 9104).

15. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαιρουμένων:

α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο

β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση

γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών

δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση και

ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων

16. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

17. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων

18. Εγκαταστάσεις γυμναστικής

19. ‘Αλλες αθλητικές δραστηριότητες

20. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

21. ‘Αλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

22. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία εξαιρουμένων των υπηρεσιών διαιτολογίας

23. Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων

24. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)

25. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away)

26. Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων , με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.

27. Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών

28. Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων

29. Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ)

30. Υπηρεσίες ιερόδουλων

31. Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις)

32. Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing)

33. Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους

34. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (ΚΑΔ 8810), με εξαίρεση τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία , καθώς και τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους .

35. Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος

Στα άρθρα 3 και 4 της υπουργικής απόφασης καθορίζονται ζητήματα, που αφορούν στην κατ’ εξαίρεση λειτουργία κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων, από τις 11/5/2020 και από την 12/5/2020 και ειδικότερα των εγκαταστάσεων για χρήση από αθλητές συγκεκριμένων αθλημάτων και αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις, που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προολυμπιακών ομάδων, καθώς και η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων.

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού σε όλες τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =