αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟλοκληρώνεται το deal Public- Media Markt. Πως θα λειτουργούν κάτω από την ίδια «ομπρέλα»

Ολοκληρώνεται το deal Public- Media Markt. Πως θα λειτουργούν κάτω από την ίδια «ομπρέλα»

Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκονται αυτή την περίοδο ο όμιλος Olympia και ο γερμανικός όμιλος Ceconomy για την απόκτηση του ελέγχου της Media Markt. Ο έλεγχος της δέουσας επιμέλειες (due diligence) τείνει να ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικά ευρήματα δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, η συμφωνία όταν και αν υλοποιηθεί θα προβλέπει την δημιουργία μια κοινής εταιρείας στην οποία το πλειοψηφικό πακέτο θα έχει ο όμιλος Olympia ενώ ο όμιλος Ceconomy θα παραμείνει με ένα αισθητά μικρό ποσοστό, ωστόσο διψήφιο. Με τον τρόπο αυτό – με την δημιουργία δηλαδή μιας εταιρείας με δύο business units – διασφαλίζεται και η διατήρηση και των δύο αναγνωρίσιμων για την ελληνική αγορά brands.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους πληροφορίες έκαναν λόγο για συζητήσεις μεταξύ του Ομίλου Olympia (Public) και της Media Markt οι οποίες πραγματοποιούνταν με mandate από τα κεντρικά. Τότε οι συζητήσεις διαψεύστηκαν από τις εταιρείες και η μητρική της Media Markt ανέφερε ότι η αποχώρηση από την ελληνική αγορά, στα πρότυπα της πρόσφατης αποχώρησής της από την αγορά της Ρωσίας, δεν είναι ενδεχόμενο που εξετάζει ο όμιλος.

Οι δύο πλευρές φάνηκε να κάθονται ουσιαστικά στο τραπέζι προς το τέλος της περσινής χρονιάς αλλά τις διαπραγματεύσεις καθυστέρησαν διοικητικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον όμιλο Ceconomy. Πλέον η δραστηριότητα της MEDIA SATURN Ηλεκτρονικά Ελλάς έχει περάσει κάτω από την ομπρέλα του East Region της MediaMarktSaturn Retail Group που περιλαμβάνει την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ οι κεντρικές αποφάσεις λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά της Ceconomy στο Ντίσελντορφ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο όμιλος του Π. Γερμανού θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε ένα άλλο παρεμφερές και κερδοφόρο κομμάτι του λιανεμπορίου, με στόχο την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου λειτουργίας το οποίο θα δώσει περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 1 =