αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟλοκληρώθηκε το νέο mega φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πτολεμαΐδα

Ολοκληρώθηκε το νέο mega φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πτολεμαΐδα

Την έναρξη λειτουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50 μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη και την ολοκλήρωση της κατασκευής του πάρκου 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, παρουσιάζοντας χθες στους αναλυτές τα αποτελέσματα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Έτσι οι εν λειτουργία μονάδες ΑΠΕ της ΔΕΗ αυξήθηκαν σε 376 μεγαβάτ από 326 στο τέλος του 2022 ενώ το δυναμικό των “πράσινων” μονάδων της επιχείρησης αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά το επόμενο διάστημα καθώς έχουν μπει σε τροχιά κατασκευής – μεταξύ άλλων – το εμβληματικό πάρκο ισχύος 550 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα καθώς και τα 3 πάρκα συνολικής ισχύος 940 μεγαβάτ στο Αμύνταιο που υλοποιούνται σε συνεργασία με την γερμανική RWE η οποία έχει το 51 % της κοινοπραξίας. Συνοπτικά:

-Ως το τέλος του χρόνου το εν λειτουργία δυναμικό της ΔΕΗ στις ΑΠΕ θα υπερδιπλασιαστεί από 376 σε 814 μεγαβάτ με την προσθήκη των 200 MW στην Πτολεμαίδα που ολοκληρώθηκαν, 160 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών στη Δυτική Μακεδονία και άλλων 78 μεγαβάτ αιολικών.

-Σε ορίζοντα 6-18 μηνών η ισχύς θα ανέβει στο 1,9 γιγαβάτ και σε 2,5 χρόνια στα 5,1 γιγαβάτ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Στάσσης: “Μετά την επίτευξη του στόχου των 600MW που αφορά έργα στην Ελλάδα, είτε σε λειτουργία είτε κατασκευασμένα, ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου Φωτοβολταϊκού πάρκου 550MW στην Πτολεμαϊδα, έχοντας σήμερα έργα συνολικής ισχύος 1 GW υπό κατασκευή. Πρόκειται για συνολική ισχύ 1,6 GW, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 30% του στόχου των 5GW που έχουμε θέσει για το 2026”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 7 =