αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟλική ανατροπή από το OnlyFans: Παίρνει πίσω την απόφαση και δεν μπλοκάρει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Ολική ανατροπή από το OnlyFans: Παίρνει πίσω την απόφαση και δεν μπλοκάρει το σεξουαλικό περιεχόμενο

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου πριν λίγες ημέρες: Η γνωστή πλατφόρμα OnlyFans ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει το σεξουαλικό περιεχόμενο.

Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το OnlyFans, πήρε πίσω την απόφαση για απαγόρευση του σεξουαλικού περιεχομένου από τους χρήστες του. Οι αντιδράσεις από τους δημιουργούς περιεχομένου της πλατφόρμας ήταν χιλιάδες και το site ήταν βέβαιο πως θα έχανε αρκετά έσοδα από εκείνους που θα έφευγαν από την πλατφόρμα και θα γράφονταν σε κάποια άλλη, ανταγωνιστική.

«Έχουμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να υποστηρίξουμε την κοινότητα των δημιουργών μας και έχουμε αναστείλει την αλλαγή πολιτικής που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση της εταιρίας ήρθε μετά από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο φαίνεται πως το site εν γνώση του άφηνε να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Αντί να κάνει ban κάποιο account, η εταιρία έδινε πρώτα τρεις προειδοποιήσεις πριν αφαιρέσει κάποιο περιεχόμενο, ενώ οι πιο πετυχημένοι creators με υψηλό αριθμό συνδρομητών έμεναν στο απυρόβλητο.

Το ανέβασμα περιεχομένου απαγορεύεται -τυπικά- σε άτομα κάτω των 18 ετών, όμως η έρευνα του BBC έδειξε μεταξύ άλλων πως ανήλικοι μπορούν πολύ εύκολα να παρακάμψουν το ηλικιακό όριο. Τότε η εταιρία είχε απαντήσει, πως τέτοιου είδους ύπουλες απόπειρες μέσω του σάιτ είναι «σπάνιες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + twelve =