αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΛΘ: Eπαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του Προβλήτα 6

ΟΛΘ: Eπαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του Προβλήτα 6

την επαναπροκύρηξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το μεγάλο έργο του Προβλήτα 6, ένα έργο ύψιστης σημασίας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ύψους 130 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας – μεταξύ άλλων – να δέχεται τα μεγαλύτερα πλοία κοντείνερ που υπάρχουν, προχωρά ο ΟΛΘ.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, το πρώτο 3μηνο του 2024 θα επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος αφού :

-Σήμερα 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
-Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως 8 Δεκεμβρίου για ερωτήσεις και διευκρινήσεις
-Οι απαντήσεις θα πρέπει να έρθουν έως 15 Δεκεμβρίου
-Έως 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι φάκελοι με τις προσφορές 1ου σταδίου και
-Το πρώτο 3μηνο του 2024 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής, θα ακολουθήσει ο φάκελος 2ου σταδίου και η επιλογή προσωρινού αναδόχου.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός: Η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» («ΟΛΘ Α.Ε.» ή η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της υπ’ αριθμ. 7789/10.11.2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, αποφασίστηκε η Επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή Αναδόχου του Έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» (το «Έργο»), το οποίο εντάσσεται στις Υποχρεωτικές Επενδύσεις βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, με τη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τις ενδιαφερόμενες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις για συμμετοχή στο 1ο Στάδιο «Προεπιλογή του Διαγωνισμού».

Η εν λόγω απόφαση για την υλοποίηση του Έργου λήφθηκε λόγω των νέων απαιτήσεων που προέκυψαν από τη νομοθετική μεταβολή του τρόπου αδειοδότησης, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστοι όροι για την Εταιρεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεπώς, με την ίδια απόφασή του, ενέκρινε την ακύρωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του Έργου, σύμφωνα με τους όρους 4.2. της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στο 1ο Στάδιο της Προεπιλογής και τους όρους 4.2.7 και 4.4. της Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για συμμετοχή στο 2ο Στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =