αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«ΟΚ» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ

«ΟΚ» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Η σημερινή απόφαση αντανακλά την πρόοδο του ελληνικού λαού στη μεταρρύθμιση της χώρας» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα στον τομέα του ασφαλιστικού, της τραπεζικής διακυβέρνησης, των ενεργειακών και των φοροσυλλεκτικών μηχανισμών» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, χαιρετίζοντας και την πρόοδο στη συγκρότηση του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη της οικονομίας θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος και η κυβέρνηση θα καταστεί έτοιμη να βγει στις αγορές» εξήγησε παράλληλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα εναπομείναντα 1,7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. «Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως και η β’ αξιολόγηση» κατέληξε ο επικεφαλής του ESM. Την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ ενέκρινε και το EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + thirteen =