αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟκτώ Apps που πρέπει να έχει κάθε remote επαγγελματίας

Οκτώ Apps που πρέπει να έχει κάθε remote επαγγελματίας

Τα τελευταία χρόνια η δουλειά από το σπίτι, για όσους δηλαδή έχουν ακόμα, είναι μια πρακτική που συναντάται όλο και πιο συχνά χάρη στην τεχνολογία. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή όσοι εργάζονται σε πολυεθνικές και εταιρείες που απαιτούν επικοινωνία με συνεργάτες στο εξωτερικό, χωρίς τεχνολογία δεν πάνε πουθενά.

Με ένα skype call μπορείς να συμμετέχεις σε μια σύσκεψη με άλλα δέκα άτομα που βρίσκονται από την Αμερική μέχρι την Ινδία και μέσω e-mail μπορείς να παραδώσεις ένα project που σου έχει ζητηθεί χωρίς να εκτυπώνεις δάση ολόκληρα. Έτσι, είναι λογικό για έναν επαγγελματία να είναι updated και να επωφελείται στο έπακρο όλα όσα έχει να του προσφέρει η τεχνολογία για να κερδίζει χρόνο και να κάνει τη δουλειά πιο οργανωμένα και ξεκούραστα.

Αν δουλεύεις, λοιπόν, από το σπίτι, αυτά τα apps θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και γρηγορότερη, όπως τα παραθέτει το Askmen.com.

Αποθήκευση εγγράφων

Η τηλεργασία απαιτεί πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε κάθε φάκελο, από κάθε συσκευή. Το Google Drive είναι μια προφανής επιλογή, αφού σου επιτρέπει να μοιράζεσαι έγγραφα με άλλα άτομα, να τα κάνεις δημόσια στο διαδίκτυο ενώ είναι δωρεάν για αποθήκευση δεδομένων μέχρι 15GB. Αν αναζητάς μεγαλύτερη ασφάλεια το SugarSync και το SpiderOak είναι οι καλύτερες επιλογές. Σε αντίθεση με το Google Drive, το SugarSync σου επιτρέπει να κάνεις backup κάθε φάκελο στον υπολογιστή σου, να ανεβάζεις και να συγχρονίζεις έγγραφα μέσω email και να τα συνδέεις με κάθε φάκελο. Αυτό κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση δεδομένων και σου δίνει τη σιγουριά ότι οι φάκελοι σου παραμένουν ασφαλείς, ακόμη και αν τα παίξει το laptop σου.

Το SpiderOak είναι επίσης μια καλή επιλογή αν σε απασχολεί το θέμα της ασφάλειας. Με αυτό ούτε η εταιρεία σου θα ξέρει τι περιέχουν οι φάκελοι σου και ως αποτέλεσμα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς. Το Google Drive και τα περισσότερα apps κρυπτογραφούν τους φακέλους σου αλλά με το SpiderOak το κλειδί το έχεις εσύ και όχι η εταιρεία, κάτι που προσφέρει ακόμη ένα επίπεδο ασφαλείας. Με μερικές δωρεάν δοκιμές και μια μικρή μηνιαία συνδρομή στην πορεία, το ύψος της οποίας δεν ξεπερνά το κόστος δύο καφέδων, ίσως αξίζει τον κόπο να το χρησιμοποιήσεις.

Οργανωμένη δουλειά

Η σωστή διαχείριση του χρόνου σου είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Και γι’ αυτό και θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να συνδέεσαι σε μια βάση δεδομένων εύκολα. Apps για την καλή διαχείριση του χρόνου που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα είναι το Basecamp, το Trello και το Asana. Ειδικά το τελευταίο, που είναι δωρεάν, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις projects από διάφορους browsers και συσκευές. Χάρη σε αυτό μπορείς να προσθέσεις νέα μέλη σε κάθε task, να το μοιράσεις σε κομμάτια και να μοιραστείς φακέλους. Πιο απλό θεωρείται το Wunderlist και το Any.do, που προσφέρονται για συγχρονισμό όλων των συσκευών σου, ενώ υπάρχουν και άλλα εργαλεία όπως το Xero, που διαχειρίζεται τιμολόγια και ταμειακές ροές.

Μείνε συνδεδεμένος

Το Skype και το Google hangouts είναι από τις πιο διαδεδομένες επιλογές για φωνητικές ή βιντεοκλήσεις. Επίσης υπάρχουν εργαλεία για meetings όπως το GoToMeeting, που σου επιτρέπει να επικοινωνείς σαν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον συνεργάτη. Το Join.me είναι επίσης πολύ καλό γιατί σου επιτρέπει να μοιράζεσαι ό,τι έχεις στην οθόνη σου, άρα πολύ χρήσιμο για meetings.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =