αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟκτώ χώρες που δεν φορολογούν τα κέρδη που προκύπτουν από Bitcoin

Οκτώ χώρες που δεν φορολογούν τα κέρδη που προκύπτουν από Bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα -με τα πάνω και τα κάτω τους- φαίνεται ότι έχουν έρθει για να μείνουν. Είναι όμως επίσης αλήθεια, ότι η ενασχόληση μαζί τους δεν είναι το ίδιο επικερδής σε όλες τις χώρες.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 8 χώρες που δεν φορολογούν τα κέρδη που προκύπτουν από Bitcoin. Έτσι όπως τις αναλύει η Σελίδα Bitcoin Expert.

Πορτογαλία ✅

Στην Πορτογαλία, οι αρχές δεν φορολογούν καμία συναλλαγή σε κρυπτονομίσματα, ούτε φόρο επί των κεφαλαιακών κέρδών, ούτε τον ΦΠΑ στην αγοραπωλησία Bitcoins. Παράλληλα, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και η αποκομιδή κερδών από αυτή δεν προσμετράται στο φόρο εισοδήματος, δείχνοντας ότι οι Πορτογάλοι θεωρούν τα κρυπτονομίσματα σαν μέσο συναλλαγής, δίνοντας την επιλογή στις επιχειρήσεις να μειώσουν τους φόρους τους, αποδεχόμενοι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Γερμανία ✅

Αν διακρατάς Bitcoin στην Γερμανία για παραπάνω από ένα έτος, δεν υποχρεούσαι να πληρώσεις φόρο, ανεξάρτητα από τα ποσά που πούλησες και τα κέρδη που αποκόμισες. Το μόνο που ενδιαφέρει τις γερμανικές αρχές είναι αν τα είχες για παραπάνω από ένα χρόνο ή όχι. Η Γερμανία θεωρεί το Bitcoin σαν προσωπικό χρήμα, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να δηλώνουν τα κέρδη που προκύπτουν από την ισοτιμία σε περίπτωση αποδοχής κρυπτονομισμάτων.

Σιγκαπούρη ✅

Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν πληρώνουν φόρους ούτε στην Σιγκαπούρη, λόγω και της απουσίας κεφαλαιακού φόρου στην χώρα. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος αν το trading κρυπτονομισμάτων είναι η κύρια ασχολία τους ενώ σε γενικότερο πλαίσιο, εταιρίες που απλά δέχονται κρυπτονομίσματα υπόκεινται στον απλό φόρο εισοδήματος.

Μαλαισία ✅

Παρόμοια κατάσταση με την Σιγκαπούρη επικρατεί και στην Μαλαισία, όπου δεν υπάρχουν φόροι επί των κεφαλαιακών κερδών. Το τελευταίο καιρό, φημολογείται ότι θα υπάρξει νομιμοποίηση του Bitcoin στην Μαλαισία, γεγονός που θα αλλάξει και το ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από αυτό.

Λευκορωσία ✅

Ένας νέος νόμος του 2014 νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα, εξαιρώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις από κάθε είδους φορολογία τουλάχιστον μέχρι το 2023. Δραστηριότητες όπως το mining και οι αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων θεωρούνται προσωπικές επενδύσεις και δεν υπόκεινται σε φορολογία. Το ίδιο συμβαίνει και για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο μέσα στο Τεχνολογικό Πάρκο κοντά στο Μινσκ.

Σλοβενία ✅

Στην Σλοβενία, το φορολογικό καθεστώς είναι λίγο διαφορετικό. Ενώ δεν υπάρχουν φόροι κεφαλαιακών κερδών, οι πολίτες πληρώνουν φόρο εισοδήματος για οποιαδήποτε ισοτιμία, συμπεριλαμβανομένων και των κρυπτονομισμάτων. Επίσης, οι επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτονομίσματα σαν πληρωμή, υπόκεινται κανονικά στον εταιρικό φόρο.

Μάλτα ✅

Η Μάλτα έχει χαρακτηριστεί σαν «Blockchain Island» λόγω του ευνοϊκού πλαισίου που προσφέρει σε επιχειρήσεις του κλάδου. Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές εξαιρούνται από τον ΦΠΑ και το φόρο κεφαλαιακών κερδών ενώ οι day traders δεν διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους και φορολογούνται με τον κανονικό φόρο του 35 %. Η κυβέρνηση της Μάλτας θεωρεί το Bitcoin σαν «μέσο μέτρησης αξίας, μέσο συναλλαγής και αποθήκευσης αξίας».

Ελβετία ✅

Στην Ελβετία, τα άτομα που κάνουν αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων για ιδιωτική χρήση δεν υπόκεινται σε φορολογία. Ωστόσο, το εισόδημα από mining θεωρείται επαγγελματική δραστηριότητα και φορολογείται με τον εταιρικό φόρο. Το crypto trading σαν επαγγελματική δραστηριότητα φορολογείται με την εταιρική κλίμακα ενώ οι μισθοί σε Bitcoin δηλώνονται κανονικά στην εφορία.

Οκτώ Χώρες που δεν Φορολογούν τα Κέρδη σε Bitcoin (Μέρος Α’) ?‍?Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιάσουμε οκτώ χώρες που…

Gepostet von Bitcoin Expert am Mittwoch, 27. Mai 2020

Οκτώ Χώρες που δεν Φορολογούν τα Κέρδη σε Bitcoin (Μέρος Β’) ?‍?Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιάσουμε οκτώ χώρες που…

Gepostet von Bitcoin Expert am Freitag, 29. Mai 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 2 =