αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις

Οκτώ τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις

Ενώ η αναταραχή του περασμένου έτους σίγουρα ταρακούνησε τα πράγματα, αν θες να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου πρέπει να παραμείνεις υπεύθυνος για τις επιλογές σου. Οι δικαιολογίες είναι καλό να μένουν στην άκρη. Και πρέπει συνεχώς να αξιολογούμε αν οι αποφάσεις μας είναι αυτές που τελικά μας κρατούν πίσω ή μας.

Το πρώτο βήμα: Ξεκινά με μια ειλικρινή ματιά στη συμπεριφορά σου. Σε τελική ανάλυση, αν μπορείς να εντοπίσεις συμπεριφορές που σε αυτο-σαμποτάρουν και έχουν πάρει μόνιμη θέση στη ζωή σου, στη συνέχεια θα μπορέσεις να τις αφήσεις στην άκρη.

Το κλειδί εδώ είναι να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει και να αναλάβετε δράση για να αλλάξετε το μοτίβο – το οποίο θα σας οδηγήσει σε διαφορετικό μονοπάτι. Και όχι να μένετε κολημένοισε έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο και μία πραγματικότητα που δεν σας αρέσει.

Συνήθως μένουμε μέσα στην «ζώνη άνεσης» μας και σε όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε οικεία– ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που είναι το καλύτερο για εμάς – για να αποφύγουμε τον πόνο και το ρίσκο της αλλαγής, που είναι σχεδόν πάντα αυτό που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Αλλά πρακτικά, μπορεί κάποιος να σαμποτάρει τον εαυτό του, ακόμα και χωρίς να το καταλάβει; Εδώ είναι 8 τρόποι. Αν βλέπεις κάτι από αυτά σε εσένα, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

1 | Κάνετε συγκρίσεις στα social media για την επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή και συγκρίνετε την πραγματική σας ζωή με τα μη ρεαλιστικά πρότυπα που βλέπετε στο news feed σας. Αυτό μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι ποτέ δεν είσαι αρκετά καλός.

2 | Είσαι τελειομανής και συχνά νιώθεις ότι όλα δεν είναι «αρκετά τέλεια» για να προχωρήσεις προς τους στόχους σου;

3 | Έχετε προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες από την παιδική σας ηλικία, οι οποίες υποσυνείδητα ελέγχουν τις πράξεις σας στην παρούσα ενήλικη ζωή σας;

4 | Είστε τόσο απασχολημένοι με τη διαχείριση της καθημερινής ζωής και νιώθετε ότι χρειάζεστε άφθονο χρόνο για να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας, αλλά αφού δεν τον έχετε παρατάτε εντελώς τους μεγάλους στόχους σας;

5 | Έχεις deadlines αλλά πάντα περιμένεις την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσεις;

6 | Επιτρέπετε σε μια κακή στιγμή κατά την εκτέλεση των στόχων σας να αλλάξει τη συνολική διαδρομή σας και τους μικρο-στόχους της ημέρας; Προκαλώντας τελικά την κατάρρευση ολόκληρου του σχεδίου σας.

7 | Παίρνετε οποιαδήποτε εποικοδομητική κριτική ως αποτυχία και ως «σημάδι» για να σταματήσετε να προσπαθείτε να πετύχετε τον στόχο σας;

8 | Είσαι μάστερ στο blame game; Κατηγορείς όλους τους άλλους για πράγματα για τα οποία είσαι υπεύθυνος εσύ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =