αρχικηVIRALΟκτώ τρικ για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος (Εικόνες)

Οκτώ τρικ για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος (Εικόνες)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγαλώσετε τον χώρο ξεγελώντας το μάτι των καλεσμένων σας και τον εαυτό σας και να δώσετε την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι πολύ πιο μεγάλος από ότι πραγματικά είναι.

Δείτε ποια είναι τα πιο έξυπνα «κόλπα» που θα πετύχουν αυτό ακριβώς… θα μεγαλώσουν κατά πολύ τον χώρο σας οπτικά.

Μονοχρωμία Οι χώροι όπου επικρατεί μονοχρωμία δείχνουν πιο γαλήνιοι και αφήνουν το μάτι να τριγυρνάει πιο εύκολα σε αυτούς χωρίς να παρεμποδίζεται από τα έντονα χρώματα.

χώρος

Μην το παρακάνετε με τα χρώματα.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα στρατηγικά Επιλέξτε χρώμα για τους τοίχους σας στην ίδια απόχρωση με αυτή του πατώματος έτσι ώστε να μην σταματάει πουθενά το μάτι. Τέλος δημιουργήστε την ψευδαίσθηση των ψηλών ταβανιών συνεχίζοντας το χρώμα του τοίχου και στο ταβάνι. Έτσι ο τοιχος φαίνεται πολύ πιο ψηλός.

Βάλτε γυαλί Αν έχετε σκοπό να κάνετε μια μίνι ανακαίνιση στο μπάνιο σας επιλέξτε ντουζιέρα με γυάλινες πόρτες αντί για κουρτίνες. Οι γυάλινες πόρτες και πάλι δεν θα εμποδίζουν και δεν θα περιορίζουν το μάτι σας. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ξύλινες πόρτες με πόρτες από γυαλί.

χώρος

Βάλτε γυαλί στην ντουζιέρα σας.

Κρεμάστε καθρέφτες Μπορείτε να βάλετε είτε μικρούς καθρέφτες στον χώρο σας είτε καθρέφτες που μπορεί να καλύπτουν έναν ολόκληρο τοίχο. Πριν κρεμάσετε τον καθρέφτη σας σκεφτείτε ποια είναι τα σημεία στο σπίτι σας που θα θέλατε να αντανακλώνται μέσω του καθρέφτη.

χώρος

Οι μεγάλοι καθρέφτες βοηθούν στο “μεγάλωμα” ενός χώρου.

Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα Αποφύγετε τα βαριά και πολύ μεγάλα έπιπλα. Προτιμήστε κομμάτια με ποδαράκια ή έπιπλα που δεν έχουν οπτικό βάρος.

χώρος

Επιλέξτε πιο “λεπτεπίλεπτα” έπιπλα.

Χαμηλώστε τον φωτισμό Βεβαιωθείτε ότι έχετε φωτισμό στο πάτωμα, στο ύψος του τραπεζιού και στο ύψος των ματιών σας έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι σκιές που δημιουργούνται από το κεντρικό φως του ταβανιού.

χώρος

Ο φωτισμός είναι το παν.

Μακρύνετε τις κουρτίνες σας Αφήστε τις κουρτίνες σας να αγγίζουν το πάτωμα. Αυτό θα βοηθήσει στο να φαίνεται πιο ψηλοτάβανος ο χώρος σας. Αν υπάρχουν παραπάνω από μια μπαλκονόπορτες σε έναν χώρο βάλτε μια μόνο κουρτίνα έτσι ώστε να μην φαίνεται σαν να κόβεται ο χώρος στη μέση.

χώρος

Αφήστε τις κουρτίνες σας να ακουμπούν στο πάτωμα.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =