αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ σωτήρια tips για να μην είσαι ο «μόνιμα απασχολημένος» τύπος

Οκτώ σωτήρια tips για να μην είσαι ο «μόνιμα απασχολημένος» τύπος

Το έχουμε ξανά πει: Το να είσαι μόνιμα απασχολημένος, δεν σημαίνει ότι είσαι και παραγωγικός. Πρέπει να χτίσεις σωστά το πρόγραμμα σου, να εστιάζεις στα σωστά tasks και φυσικά να υπάρχει και κενός χρόνος. Αλλά πως θα τα πετύχεις όλα αυτά; Η Jaleh Bisharat, Συν-ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια της NakedPoppy, σε άρθρο της στο Thrive Global Greece παραθέτει 8 σωτήρια tips για να μην είσαι ο «μόνιμα απασχολημένος» τύπος:

Βρες χρόνο για όλα, όχι μόνο για συναντήσεις

Πάρε μια agenda και γράψε όσα θέλεις να κάνεις στην ημέρα, με χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, εγώ μπορεί να χρειάζομαι 90 λεπτά για να φτιάξω μια μακέτα για testers για την εταιρεία μακιγιάζ που έχω, ή μια ώρα για να μιλήσω με έναν σχεδιαστή του site μου. Το να έχω χρονοδιάγραμμα με βοηθάει να μην καθυστερώ ή να μην σπαταλάω χρόνο σε πράγματα εδώ και εκεί. Όταν ο χρόνος που έχω ορίσει τελειώσει, τελειώνει και η εκκρεμότητα.

Έχω τη δική μου «ώρα της σκέψης» τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω δίπλα μου το κινητό μου και δεν κοιτάω την αλληλογραφία μου. Απλά κάνω μια παύση και σκέφτομαι τις επόμενες κινήσεις μου.

Κάνε ένα πράγμα την φορά. ΕΝΑ ΜΟΝΟ.

Όταν είσαι πολύ απασχολημένος, είναι μεγάλος πειρασμός να δοκιμάσεις να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Είχες ποτέ σου σε μια ημέρα το κινητό σου να χτυπάει, την ώρα που ένα επείγον email έφτασε στον υπολογιστή σου και την στιγμή που προέκυψε μια κρίση στην δουλειά; Όταν αυτό μου συμβαίνει, το ένστικτό μου, μου λέει να τα κάνω όλα μαζί.

Όμως, προσπαθώ να το καταπολεμώ ώστε να δίνει στο καθετί, την προσοχή που πρέπει. Για παράδειγμα, αν μιλάω στο τηλέφωνο για κάτι σημαντικό, είμαι 100% εκεί. Αυτό σημαίνει, ότι δεν απαντάω σε ένα email.

Όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί, σίγουρα θα καταλήξεις να τα έχεις κάνει όλα μισά. Δώσε την προσοχή σου εκεί που πρέπει και θα δεις πόσο καλύτερα θα κάνεις τα πάντα.

Κάθε εβδομάδα, γράψε 1 – 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να εξελιχθείς επαγγελματικά

Στο ξεκίνημα της κάθε εβδομάδας, γράφω μία με τρεις κινήσεις, με σειρά προτεραιότητας, που θα με βοηθήσουν να κάνω ακόμα καλύτερη την επιχείρησή σου. Τις βλέπω καθημερινά, ώστε να παραμείνω συγκεντρωμένη.

Όσα μετράνε περισσότερο, είναι συνήθως τα πιο χρονοβόρα. Είναι εύκολο να τα αφήσεις, επειδή σου παίρνουν πολύ χρόνο για αύριο, μεθαύριο κ.ο.κ. Οπότε δώσε βάση στα πιο σημαντικά και μην τα προσπεράσεις.

Δες το ημερολόγιο με τις εκκρεμότητές σου και κάνε αλλαγές αν χρειάζεται

Δες εσύ ο ίδιος το ημερολόγιο με τις εκκρεμότητές σου και όχι η γραμματέας σου, για παράδειγμα. Αν χρειαστεί κάνε αλλαγές σχετικά με τον χρόνο σου. Για παράδειγμα, ένα όχι και τόσο σημαντικό meeting μπορεί να μεταφερθεί, μια πιεστική ημέρα. Το κλειδί είναι να μην το μεταφέρεις τελευταία στιγμή.

Αντιστάσου στο να κάνεις πολλά meetings

Αυτό ενδεχομένως να έρχεται σε σύγκρουση με το παραπάνω αλλά προσπάθησε να καθυστερείς να κάνεις ή να αναβάλλεις meetings τα οποία δεν είναι σημαντικά.

Προσωπικά, θέλω όλοι οι συνεργάτες μου να νιώθουν ευχάριστα και όχι να αισθάνονται ότι τους «βομβαρδίζω» με meetings ή deadlines. Ακόμα και τις πιο δύσκολες ημέρες, θυμήσου ότι η ομάδα σου έχει προτεραιότητα και θέλεις όλοι να νιώθουν καλά μέσα στον χώρο εργασίας.

Σκέψου τι θες να κάνεις κάθε μέρα, πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά

Αυτό είναι από τα πιο σημαντικά, αφού ο τρόπος σκέψης σου ειλικρινά μετράει. Μην σκέφτεσαι ότι έχεις πολλά να κάνεις, γιατί θα αγχωθείς πριν καν προκύψει ένα ζήτημα.

Για να προλάβω τέτοιες καταστάσεις, λέω το πρωί στον εαυτό μου «έχω χρόνο να κάνω όσα θέλω σήμερα». Παίρνω μια βαθιά ανάσα, κοιτάω τις εκκρεμότητές μου και μπαίνω δυναμικά στο γραφείο!

Μην παραλείπεις να φροντίζεις τον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο να παραγκωνίσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, όταν νιώθεις αγχωμένος. Όμως η ευεξία σου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία της εταιρείας και της καριέρας σου.

Η συνέταιρός μου, Kimberly Shenk τρέχει σε μαραθώνιους και με έμαθε ότι η γυμναστική, πρέπει να είναι στο μυαλό μας κάτι τόσο σημαντικό, όσο ένα meeting που δεν πρέπει να ακυρώσουμε. Κάνω γυμναστική πάντα το πρωί, προτού προχωρήσει η μέρα και πω στον εαυτό μου ότι «δεν προλαβαίνω να γυμναστώ». Την ίδια τακτική ακολουθώ και για τον διαλογισμό. Ακόμα και τρία λεπτά διαλογισμού μέσα σε μια τρελή ημέρα, με βοηθούν να χαλαρώσω και να αποδώσω καλύτερα.

Τέλος, δίνω μεγάλη σημασία στον ύπνο μου. Κοιμάμαι πάντα 8 ώρες και η αποδοτικότητά μου, ξέρω πως εξαρτάται από αυτό. Είμαι τυχερή και δεν έχω ημικρανίες ή κράμπες ή άλλα προβλήματα, αλλά ξέρω πως αυτά σχετίζονται με το γεγονός ότι κοιμάμαι καλά, ασκούμαι και κάνω διαλογισμό.

Μην ξεχνάς να απολαμβάνεις την επιτυχία σου

Ακόμα και όταν νιώθω να αγχώνομαι λόγω εκκρεμοτήτων, θυμίζω στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι. Έχω ιδρύσει μια εταιρεία που αγαπώ και την διευθύνω εδώ και χρόνια. Είναι προνόμιο το πόσο αγαπώ την δουλειά μου και το πόσο εκπληκτικά είναι τα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι. Όταν το άγχος μου φτάνει σε οριακό σημείο, λέω στον εαυτό μου ότι η επιτυχία είναι μαραθώνιος και όχι sprint.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =