αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ ξένα websites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οκτώ ξένα websites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι πιθανό τώρα με τα lockdowns (που δεν λένε να τελειώσουν) να έχεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη, αν θες να αξιοποιήσεις λίγο διαφορετικά αυτό τον χρόνο, χωρίς να χρειαστεί αν βγεις από το σπίτι σου. Είναι 8 ξένα websites, με εστίαση στο business πεδίο, που τσεκάρω κάθε πρωί. Και φυσικά μπορείς να το κάνεις και εσύ.

Κάθε πρωί, όταν ανοίγει το laptop, θα κάνω μια «βόλτα» σε αυτά τα sites. Και κάτι ακόμα: Αρκετά από τα άρθρα, τα βίντεο ή τις συνεντεύξεις που θα δω στα εν λόγω ξένα sites θα γίνουν είτε μεταφράσεις για το It’s Possible (με αναφορά στην αρχική πηγή), είτε θα λειτουργήσουν ως ερέθισμα για να φτιάξω κάποιο άρθρο που «κουμπώνει» στην ελληνική πραγματικότητα.

Δες την λίστα:

1# Entrepreneur.com: Συμβουλές, λίστες, συνεντεύξεις. Συνήθως τέτοια άρθρα θα δεις εδώ. Σπάνια θα δεις θέματα επικαιρότητας, ειδικά στις κεντρικές θέσεις. Κατά καιρούς, δημοσιεύει και ωραία γραφήματα.

2# Inc Magazine: Πάλι εστιάζει στα tips. Εδώ όμως το κάνουν πιο προσωποκεντρικά. Θα σου πει π.χ. για την τακτική που ακολουθεί ο Jeff Bezos ή ο Elon Musk. Μάλιστα, τα πρόσωπα που θα εστιάσει, μερικές φορές δεν είναι καν business. Μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης ή οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Πάντα, το «δένουν» κάπως με το business κομμάτι. Να σημειώσω βέβαια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο site έχει μπει και στο συνδρομητικό μοντέλο, άρα κάποια από τα άρθρα που θα δεις εκεί ανοίγουν μόνο επί πληρωμή.

3# Forbes: Εντάξει, εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Θα δεις αρκετές ιστορίες επιτυχίας, αρκετές συμβουλές, πολλούς experts να μιλούν. Και φυσικά, κατά καιρούς θα δεις τις διάσημες λίστες του Forbes.

4# Thrive Global: Και εδώ υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά στοιχεία. Βάζοντας όμως μια σημαντική παράμετρο: Το πως θα είναι η ζωή και η καθημερινότητα σου καλύτερη. Θα δεις για παράδειγμα, το πως θα αποφύγεις το burnout, όταν εργάζεσαι σε γρήγορους ρυθμούς.

5# CNBC Make it: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μίνι site, μέσα στο αχανές του CNBC. Φιλοξενεί ιστορίες επιχειρηματιών, από τον Νο1, μέχρι επιχειρηματίες… 11 χρονών. Αρκετές συμβουλές, ενώ εστιάζει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

6# The Muse: Το συγκεκριμένο site δεν είναι καθαρά επιχειρηματικό. Μάλλον μπαίνει στην ευρύτερη κατηγορία των career sites. Δημοσιεύει συμβουλές καριέρας, αλλά και tips που αφορούν την αναζήτηση εργασίας. Συνήθως έχει μικρά κείμενα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις «στα γρήγορα».

7# Coursera. Οκ, αυτή την πλατφόρμα δεν την επισκέφτομαι κάθε πρωί. Αλλά δεν θα μπορούσα να μην την συμπεριλάβω στη λίστα. Είναι ένα από τα πιο γνωστά websites με δωρεάν online μαθήματα. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς μία ή περισσότερες φορές μέσα στα lockdowns.

8# Grow. Ένα site που ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα. Εκεί θα βρεις tips που έχουν να κάνουν με την διαχείριση χρημάτων ή την επιχειρηματικότητα σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Και αρκετά success stories. Από εκεί ήταν το πρόσφατο άρθρο για την 30χρονη digital νομά που βγάζει 8.000 δολάρια τον μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eighteen =