αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟκτώ ναυτιλιακοί κολοσσοί δημιουργούν πλατφόρμα blockchain- Ποιες εταιρίες συμμετέχουν

Οκτώ ναυτιλιακοί κολοσσοί δημιουργούν πλατφόρμα blockchain- Ποιες εταιρίες συμμετέχουν

Πλατφόρμα παρακολούθησης της αλυσίδας εφοδιασμού που βασίζεται σε blockchain, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Global Shipping Business Network, δημιούργησαν οκτώ παγκόσμιες ναυτιλιακές εταιρείες.

Η πρωτοβουλία Global Shipping Business Network (GSBN) είναι μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε από τους ναυτιλιακούς κολοσσούς Cosco Shipping Lines, Cosco Shippings Ports, Hapag-Lloyd, Hutchison Ports, OOCL, SPG Qingdao Port, PSA International και Shanghai International Port Group. 

Σημειώνεται πως αυτές οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας μεταφοράς φορτίου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Global Shipping Business Network επιδιώκει να απλοποιήσει την αλληλεπίδραση των ναυτιλιακών εταιρειών με άλλους συμμετέχοντες με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain. Η πλατφόρμα GSBN θα βοηθήσει στη δημιουργία συνθηκών συνεργασίας ακόμη και για ανταγωνιστικές μεταξύ τους επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Global Shipping Business Network, η πλατφόρμα λειτουργεί σε ελεγχόμενο blockchain. Πριν σταλούν στην πλατφόρμα, τα δεδομένα θα κρυπτογραφηθούν και μόνο τα εξουσιοδοτημένα μέρη που έχουν λάβει άδεια από τους συμμετέχοντες στο σύστημα μπορούν να τα δουν.  Η πλατφόρμα προορίζεται για φορείς εκμετάλλευσης τερματικών εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορείς εμπορευμάτων, μεταφορείς φορτίου, τελωνειακές υπηρεσίες και τυχόν ενδιαφερόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Για τη δημιουργία της πλατφόρμας Global Shipping Business Network, η κοινοπραξία συνεργάζεται με την Oracle, τις AntChain και Alibaba Cloud, αλλά και την υπηρεσία cloud Microsoft Azure. 

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 1 =