αρχικηVIRALΟκτώ επιστημονικά tips για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

Οκτώ επιστημονικά tips για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

Οι περισσότεροι από εμάς… δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μια τέτοια ρουτίνα είναι αναγκαστική, αφού είναι πιθανό να υπάρχουν επαγγελματική λόγοι για να ξυπνάς νωρίς. Πως μπορεί όμως να βελτιωθεί η κατάσταση; Το Bovary.gr παρουσιάζει 8 επιστημονικά tips για να ξυπνάς πιο εύκολα.

1. Βάλε πρόγραμμα στον ύπνο

Το πρώτο κλειδί στην υπόθεση είναι να βρεις πόσες ώρες χρειάζεται το σώμα σου ώστε να είσαι γεμάτη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται από 7 έως 9 ώρες ημερησίως. Υστερα, προσπάθησε να είσαι συνεπής σε μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάσαι. Φρόντισε να βάλεις ένα πρόγραμμα και να πέφτεις για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς το πρωί με περισσότερη ευκολία.

2. Βελτίωσε την ρουτίνα σου πριν από τον ύπνο

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάζεις το κινητό σου ή το τάμπλετ πριν κοιμηθείς, να μην πίνεις αλκοόλ πριν τον ύπνο και να μην καταναλώνεις καφέ τουλάχιστον 6 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

3. Μετακίνησε το ξυπνητήρι 

Αλλαξε θέση στο ξυπνητήρι ώστε να μην μπορείς με ευκολία να πατήσεις το snooze. Bάλε το ξυπνητήρι σου σε ένα σημείο όπου δεν μπορείς να φτάσεις εάν δεν σηκωθείς. Όχι στο κομοδίνο σου.

4. Βελτίωσε τη διατροφή σου

Ο ρόλος της διατροφής φαίνεται να είναι σημαντικός στη διασφάλιση ενός ικανοποιητικού και ποιοτικού ύπνου. Διατήρησε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει διαπιστωθεί ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και τα ισορροπημένα γεύματα σχετίζονται με την καλή ποιότητα του ύπνου.

5. Απόλαυσε τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στον ήλιο μάς βοηθά να κάνουμε ποιοτικότερο ύπνο το βράδυ.

6. Να κάνεις γυμναστική σε τακτική βάση

7. Πιες νερό αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Μην πιεις καφέ, αλλά νερό. Το σώμα σου μετά από αρκετές ώρες χωρίς νερό, χρειάζεται αναπλήρωση. Η ενυδάτωση που θα πάρεις θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

8. Φρόντισε να ξυπνάς με φυσικό φως

Είναι αδύνατο να ξυπνήσεις με ευκολία σε ένα απόλυτο σκοτάδι. Το φως του ήλιου θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις με περισσότερη ευκολία από το φως της λάμπας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =