αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Steve Jobs και Bill Gates κατάφεραν να νικήσουν τον «φόβο της αποτυχίας». Εδώ είναι οι ιδιαίτεροι τρόποι τους

Οι Steve Jobs και Bill Gates κατάφεραν να νικήσουν τον «φόβο της αποτυχίας». Εδώ είναι οι ιδιαίτεροι τρόποι τους

Οι Steve Jobs και Bill Gates, κατάφεραν να καταγράψουν τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας. Ανάμεσα σε άλλα, είχαν ένα κοινό στοιχείο: Και οι δύο, κατάφεραν να νικήσουν τον «φόβο της αποτυχίας». Έτσι προχώρησαν σε τολμηρές επιλογές, έδειξαν επιμονή και έφτασαν στην κορυφή.

Πως όμως μπορείς να ξεπεράσεις αυτό τον φόβο; Δεν είναι και τόσο εύκολο. Όμως, τόσο ο Jobs, όσο και ο Gates, είχαν τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο για να προσπεράσουν αυτό το εμπόδιο.

Ο Steve Jobs είχε μάλλον έναν πιο «ωμό». Αφού έβαζε στη συζήτηση και τον θάνατο. Μιλώντας ανοιχτά και ξεκάθαρα.

«Το να σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω βρει, έτσι ώστε να πάρω μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου», είχε πει ο Steve Jobs, στην αξέχαστη ομιλία του στο Στάνφορντ, το 2005.

Όπως εξηγούσε ο ίδιος, όλοι οι φόβοι της αποτυχίας, είναι πολύ μικροί μπροστά στον θάνατο. Έτσι μπορείς να λάβεις τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σου, χωρίς να έχεις δισταγμούς. Ο Steve Jobs άλλωστε, πάντα κατάφερνε να στέκεται στα πόδια του, ακόμα και μετά από αποτυχίες. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έφυγε από το πανεπιστήμιο, ίδρυσε την Apple, εκδιώχτηκε από την εταιρία και αργότερα έκανε την μεγάλη επιστροφή.

Τις αποτυχίες ξεπερνούσε πάντα και ο Bill Gates. Ακόμα το κάνει. «Είναι ωραίο να γιορτάζουμε την επιτυχία, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να παίρνουμε τα μαθήματα από την αποτυχία», έχει δηλώσει.

Αυτή η φράση, τα λέει όλα για τον Bill Gates. Και αυτό, έφυγε από το πανεπιστήμιο νωρίς. Ίδρυσε τη δική του startup με το όνομα Traf-O-Data, σε ηλικία 17 ετών. Απέτυχε. Κι όμως, από αυτή την εμπειρία πήρε σημαντικές γνώσεις τις οποίες αργότερα χρησιμοποίησε στην Microsoft. Σήμερα, ο Bill Gates είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =