αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Elon Musk, Bill Gates και Jack Dorsey έχουν αυτά τα 3 κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους

Οι Elon Musk, Bill Gates και Jack Dorsey έχουν αυτά τα 3 κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους

Ο Ray Dalio για το βιβλίο του Principles: Life and Work, είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα: Ζήτησε από κάποιους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους να κάνουν ένα τεστ προσωπικότητας. Για να δει τι ειναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στο τεστ είναι πολύ γνωστοί σε όλους: Είναι οι Elon Musk, Bill Gates, Jack Dorsey και Reed Hastings.

Όπως σημειώνει το inc.com, ο Musk, ο Gates, ο Dorsey και ο Hastings μοιράζονται όλοι μερικά βασικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Τα οποία τους βοηθούν να φτάσουν στην «εκτόξευση».

Είναι αποφασισμένοι σε σημείο… αντιπαθητικό

«Κατά καιρούς, η ακραία αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων για να επιτύχουν τους στόχους τους μπορεί να τους κάνει να φαίνονται σκληροτράχηλοι ή απρόσεκτοι, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στα αποτελέσματα των τεστ τους. Τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετά καλό, και βιώνουν το κενό μεταξύ ‘αυτού που είναι’ και ‘αυτού που θα μπορούσε να είναι’» λέει ο Dalio. Αυτό δεν σημαίνει ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν λυγίζουν. Σημαίνει απλώς ότι σε καθημερινό επίπεδο είναι στην ευχάριστη θέση να… σπάσουν μερικά αυγά για να φτιάξουν μια ομελέτα.

«Όταν έρχονταν αντιμέτωποι με μια επιλογή μεταξύ του να επιτύχουν τον στόχο τους ή να ευχαριστήσουν (ή να μην απογοητεύσουν) τους άλλους, θα επέλεγαν να πετύχουν τον στόχο τους κάθε φορά» συμπληρώνει ο συγγραφέας.

Έχουν έντονη περιέργεια

«Η αλήθεια, μετράει πολύ για μένα, πραγματικά. Παθολογικά, έχει σημασία για μένα», είπε ο Musk σε πρόσφατη συνέντευξή του. Προφανώς, δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που νιώθει έντονη ανάγκη να κατανοήσει τον κόσμο βαθιά και καθαρά.

«​​Έχω διαπιστώσει ότι τείνουν να μοιράζονται χαρακτηριστικά όπως η έντονη περιέργεια και η ανάγκη να κατανοήσουν τα πράγματα», έγραψε ο Dalio, συνεχίζοντας: «Ίσως το ακόμη πιο σημαντικό, είναι ότι μπορούν να κρατούν αντικρουόμενες σκέψεις ταυτόχρονα και να τις επεξεργάζονται. Από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Συνήθως τους αρέσει να τα ανατρέπουν τα δεδομένα μαζί με άλλους πολύ έξυπνους ανθρώπους».

Και όταν αυτές οι συνομιλίες και οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι προηγούμενες πεποιθήσεις τους είναι λανθασμένες ή ελλιπείς, οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι να αναθεωρήσουν.

Εναλλάσσονται μεταξύ του μεγάλου οράματος και των λεπτομερειών

Μπορεί να περιμένετε τέτοιοι τύποι είναι ονειροπόλοι που κοιτούν την μεγάλη εικόνα και αφήνουν την εκτέλεση των καθημερινών λεπτομερειών σε άλλους. Αλλά δεν είναι αυτό που βρήκε ο Dalio. Αντίθετα, λέει, έχουν ένα μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον ευρύ στόχο όσο και για το πλάνο της εκτέλεσής του.

«Έχουν μεγαλύτερο εύρος όρασης από τους περισσότερους ανθρώπους, είτε επειδή έχουν αυτό το όραμα οι ίδιοι είτε επειδή ξέρουν πώς να το αποκτήσουν από άλλους που μπορούν να δουν αυτό που δεν μπορούν», ισχυρίζεται ο Dalio.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 12 =