αρχικηVIRALΟι 8 συμβουλές για να προσαρμοστείς στην καινούργια σου ζωή αν είσαι φοιτητής

Οι 8 συμβουλές για να προσαρμοστείς στην καινούργια σου ζωή αν είσαι φοιτητής

Βγήκαν τα αποτέλεσματα και πέρασες στη σχολή των ονείρων σου. Ή μπορεί και όχι. Όπως και να έχει ίσως χρειάζεται να μετακομίσεις, να φύγεις μακριά από την πόλη σου και τους γονείς σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Μην ανησυχείς, απλά συνέχισε να διαβάζεις!

1.Εξερεύνησε την περιοχή σου, αν μετακόμισες

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεσαι, αλλά και πού βρίσκονται όλα όσα χρειάζεσαι. Βρες πώς να πας στη σχολή, στη βιβλιοθήκη, στη γραμματεία, αλλά και στο super market, στην καφετέρια, στο βιβλιοπωλείο, στο μπαρ. Με άλλα λόγια, εξερεύνησε, δες τι υπάρχει γύρω σου και τι μπορεί να γίνει το στέκι σου. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία που διαθέτεις και να ψάξεις τα πάντα.

2.Κάνε μια ρεαλιστική λίστα στόχων

Το να βρίσκεσαι στην αρχή μιας νέας ακαδημαϊκής χρονιάς είναι προνόμιο, απλά επειδή έχεις πολύ χρόνο. Αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο για να φτιάξεις μια λίστα με όσα να θες να πετύχεις μέσα στη χρονιά και να θέσεις και χρονικούς περιορισμούς. Σκέψου τις ελλείψεις σου, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά. Τι θα ήθελες να βελτιώσεις στον εαυτό σου, τις σπουδές και τη ζωή σου γενικά; Χρησιμοποίησε αυτή τη λίστα για να αλλάξεις τη ζωή σου στην κατεύθυνση που εσύ επιλέγεις.

3.Μην ξεφεύγεις από τον προϋπολογισμό σου

Το να ξεμείνεις από χρήματα ή να παρασυρθείς ως φοιτητής είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Βεβαιώσου ότι δεν θα σου συμβεί δημιουργώντας και τηρώντας έναν οικονομικό προϋπολογισμό. Υπάρχουν μάλιστα εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν, όπως το Mint και το PocketGuard. Επίσης επωφελήσου από τις φοιτητικές προσφορές καθώς οι περισσότερες εταιρείες και υπηρεσίες παρέχουν πακέτα προσφορών και ειδικές τιμές σε φοιτητές, απλά και μόνο την επίδειξη του πάσο. Οπότε, μην ξεχνάς να ρωτάς αν υπάρχει κάποια σχετική προσφορά για να την εκμεταλλευτείς.

4.Μάθε να μαγειρεύεις

Είναι σημαντικό να μάθεις να μαγειρεύεις, ακόμα κι αν κάτι τόσο απλό όσο τα μακαρόνια ή τα αυγά. Το να παραγγέλνεις τακτικά απ ’έξω θα περιορίσει τα χρήματα για τις εξόδους σου. Αντίθετα, αν μαγειρεύεις στο σπίτι θα σε γλιτώσει από έξοδα και θα εξασφαλίσει την καλύτερη διατροφή και υγεία σου.

5.Μάθε να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου

Ένα από τα μεγάλα μαθήματα που θα μάθεις στο πανεπιστήμιο είναι η διαχείριση του χρόνου. Δεν θα αποφοιτήσεις αν δεν μάθεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου σωστά, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Ξεκίνα οργανώνοντας τις υποχρεώσεις σου και μην αφήνεις τίποτα τελευταία στιγμή, ειδικά τις εργασίες και το διάβασμά σου.

6.Ξέφυγε από τη νοοτροπία του σχολείου

Κάτι που συνήθως μετανιώνουν οι μεγαλύτεροι φοιτητές είναι ότι δεν ξέφυγαν από τη νοοτροπία του λυκείου. Με την έννοια ότι πήγαν την πρώτη χρονιά και βρήκαν ακριβώς τους ίδιους φίλους και χρησιμοποίησαν τις ίδιες μεθόδους όπως και πριν 3 χρόνια. Φρόντισε να ξεκολλήσεις από όλα αυτά πολύ γρήγορα. Κάνε διαφορετικούς φίλους και επίλεξε διαφορετικά μέρη να βγεις. Το άτομο που ήσουν στο λύκειο δεν είναι απαραίτητα και ο ενήλικας που θα γίνεις. Η φοιτητική ζωή είναι η ιδανική περίοδος να βρεις το άτομο που θες να είσαι και να βρεις χρόνο για τον μελλοντικό εαυτό σου.

7.Θυμήσου το ΓΙΑΤΙ

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τη φοιτητική ζωή με όλους τους πειρασμούς που τη συνοδεύουν. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι το γιατί είσαι εδώ; Ο λόγος είναι οι σπουδές, η απόκτηση του πτυχίου σου και η ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Το να διαχωρίσεις το χρόνο μελέτης από τη διασκέδαση και τις εξόδους είναι σημαντικό. Τέλος, βρες μεθόδους να αυξήσεις το χρόνο διαβάσματος, είτε διαβάζοντας με παρέα για να μην νιώθεις απομονωμένος, είτε επιλέγοντας ευχάριστες τοποθεσίες για διάβασμα.

8.Σκέψου να βρεις δουλειά

Μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να βρεις μια εργασία μερικής απασχόλησης. Αυτό θα ανακουφίσει τον προϋπολογισμό σου και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το βιογραφικό σου. Οι εργοδότες κοιτούν την εργασιακή εμπειρία και λαμβάνουν υπόψη τα μαθήματα που θα έχεις ήδη πάρει. Ωστόσο, αν το αποφασίσεις θα πρέπει να μάθεις πώς να συνδυάζεις δουλειά και σπουδές με επιτυχία.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =