αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 8 απλές λέξεις που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders κάθε ημέρα

Οι 8 απλές λέξεις που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders κάθε ημέρα

Δεν έχει σημασία μόνο το τι κάνεις. Έχει σημασία και το τι λες. Αν θέλεις να είσαι ένας πραγματικά μεγάλος leader και να δημιουργήσεις την σωστή εταιρική κουλτούρα, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους «κανόνες» σε σχέση με αυτά που λες. Για την ακρίβεια, πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιες συγκεκριμένες λέξεις, που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Σε αυτές εστιάζει το αμερικανικό inc.com. Και παρουσιάζει 8 απλές λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιούν κάθε ημέρα οι σπουδαίοι ηγέτες. Μπορεί κάποιες να μην φαίνονται τόσο σημαντικές με μια πρώτη ματιά. Αλλά έχουν την χρησιμότητα τους.

Βοήθεια: Οκ είσαι το αφεντικό. Είστε ο υπεύθυνος. Και ίσως έχεις πραγματικά όλες τις απαντήσεις (αν και είναι δύσκολο). Αλλά το να ζητάς βοήθεια δείχνει σεβασμό και προθυμία να ακούσεις – όλα είναι ιδιότητες ενός μεγάλου ηγέτη.

Δείξε μου: Ναι, καλές οι συμβουλές. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο. Να ζητάς να σου δείξουν κάτι που δεν γνωρίζεις. Έτσι θα λάβεις νέες γνώσεις.

Συγνώμη: Όλοι κάνουν λάθη. Και πρέπει να τα παραδέχονται. Οι μόνοι άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη είναι οι άνθρωποι που δεν δοκιμάζουν τίποτα και δεν ρισκάρουν.

Γ@μώτο: Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση εδώ. Αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να αφήσεις τα συναισθήματα σου να βγουν προς τα έξω. Ακόμα και με μια «κακή» λέξη. Θα σε κάνει να φανείς πιο ειλικρινής και μπορεί να σε κάνει και εσένα να αποβάλεις κάποια πίεση.

Ναι: Πες ναι σε κάτι διαφορετικό. Πες ναι σε κάτι ρισκαδόρικο.

Όχι: Παρόλο που το “ναι” είναι απίστευτα ισχυρό, δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε όλους. Μπορεί να θέλετε – αλλά δεν μπορείτε. Μερικές φορές απλά πρέπει να πείτε όχι. Μην λένε «ίσως». Να είστε ξεκάθαροι.

Σπουδαίο: Μη διστάζεις να δώσεις επαίνους. Σε όλους αρέσει. Είναι καλύτερο να το κάνεις προς όλη την ομάδα ή σε ομάδες ατόμων μέσα στην εταιρία.

Παρακαλώ: Μπορεί κάποιος να πει και σε εσένα «μπράβο». Απάντησε ευγαινικά και δείξε ότι εκτιμά την κίνηση του. Μην λες «δεν έκανα τίποτα». Καλύτερα να πεις ότι ήσουν χαρούμενος που βοήθησες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =