αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 7 συμβουλές μου για να φτάσεις στην επιτυχία»: Εξηγεί ένας 37χρονος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

«Οι 7 συμβουλές μου για να φτάσεις στην επιτυχία»: Εξηγεί ένας 37χρονος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Για τον Sam Altman έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, ο οποίος στα ’20s του πούλησε την startup που είχε φτιάξει, προς 43,3 εκατ. δολάρια. Από τότε καταγράφει την δική του πετυχημένη διαδρομή στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, στα 37 του, είναι partner του διάσημου incubator, Y Combinator, ο οποίος έχει βγάλει startups όπως η Airbnb και το Dropbox. Εταιρίες που τώρα κοστίζουν δισεκατομμύρια.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του έχει δώσει αρκετές χρήσιμες συμβουλές προς τους νέους επιχειρηματίες και τους startuppers. Αλλά και σε οποιοδήποτε άνθρωπο θέλει να φτάσει σε μία επιτυχία στη ζωή του. Το CNBC συγκέντρωσε 7 συμβουλές του διάσημου businessman. Μπορούν να σου φανούν χρήσιμες και στη δική σου διαδρομή.

Σκέψου μόνος σου

«Ένα από τα πιο δυνατά μαθήματα που μπορείς να μάθεις είναι ότι μπορείς να ανακαλύψεις τι πρέπει να κάνεις σε καταστάσεις που φαίνεται να μην έχουν λύση. Όσες περισσότερες φορές το κάνετε αυτό, τόσο περισσότερο θα το πιστεύετε. Το θράσος προέρχεται από το να μάθεις ότι μπορείς να σηκωθείς ξανά αφού σε χτυπήσουν», εξηγεί.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Είναι επίσης σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου. «Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που ξέρω πιστεύουν στον εαυτό τους σχεδόν σε σημείο… αυταπάτης», λέει ο Altman.

Πριν χρόνια, ο ίδιος εκανε ένα tour μέσα στην SpaceX, παρουσία του Elon Musk. Kαι άκουσε τον τεχνολογικό επιχειρηματία να μιλά για την κατασκευή πυραύλων. «Αλλά αυτό που μένει στη μνήμη ήταν το βλέμμα της απόλυτης βεβαιότητας στο πρόσωπό του όταν μίλησε για την αποστολή μεγάλων πυραύλων στον Άρη. Έφυγα σκεπτόμενος: «Α, αυτό είναι το σημείο αναφοράς για το πώς μοιάζει η πεποίθηση», θυμάται ο Altman.

Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ακούς το feedback

«Η πίστη στον εαυτό σου πρέπει να ισορροπεί με την αυτογνωσία. Μισούσα κάθε είδους κριτική και την απέφευγα ενεργά. Τώρα προσπαθώ να το ακούω πάντα με την υπόθεση ότι είναι αλήθεια και μετά να αποφασίζω αν θέλω να ενεργήσω σύμφωνα με αυτό ή όχι. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι δύσκολη και συχνά επώδυνη, αλλά είναι αυτό που διαχωρίζει την αυτοπεποίθηση από την αυταπάτη», λέει ο Altman.

Μάθε να εστιάζεις

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να δουλεύεις για το σωστό πράγμα παρά να δουλεύεις πολλές ώρες», λέει. «Μόλις καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, να είστε ασταμάτητοι για να επιτύχετε γρήγορα τις μικρές σας προτεραιότητες. Δεν έχω γνωρίσει ακόμη έναν αργόστροφο άνθρωπο που είναι πολύ επιτυχημένος», εξηγεί.

Δούλεψε σκληρά και έξυπνα

Μπορείς να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο στον τομέα σου, δουλεύοντας είτε έξυπνα είτε σκληρά. Αλλά αν θες να γίνεις πραγματικά κορυφαίος, χρειάζεσαι και τα δύο. Καθώς θα ανταγωνίζεσαι άλλους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους που θα έχουν υπέροχες ιδέες και παράλληλα θα είναι πρόθυμοι να δουλέψουν πολύ.

Και «όσο νωρίτερα το κάνετε, τόσο περισσότερο χρόνο έχετε για να αποδώσουν τα οφέλη. Είναι επίσης πιο εύκολο να δουλεύεις σκληρά όταν έχεις λιγότερες άλλες ευθύνες, κάτι που συμβαίνει συχνά παλλά όχι πάντα- όταν είσαι νέος», τονίζει ο Altman. Ωστόσο, για να εργαστείτε με μέγιστη δυναμική για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να αποφύγετε το burnout.

Στόχεψε στην μεγάλη ανάπτυξη

«Είμαι πρόθυμος να αφιερώσω όσο χρόνο χρειάζεται μεταξύ των tasks για να βρω το σπουδαίο πράγμα. Αλλά πάντα θέλω να είναι ένα έργο που, αν πετύχει, θα κάνει την υπόλοιπη καριέρα μου να μοιάζει με… υποσημείωση», λέει. Οι περισσότεροι άνθρωποι παγιδεύονται σε γραμμικές ευκαιρίες. Να είστε πρόθυμοι να αφήσετε μικρές ευκαιρίες για να εστιάσετε σε βήματα που πιθανόν θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας.

Να είσαι επίμονος

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα εκεί έξω, αν επιμείνεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προσπαθούν καν και απλώς αποδέχονται ότι τα πράγματα είναι όπως είναι.

Ο μισθός σας δεν θα σας κάνει πλούσιους

Μπορείς να έχεις ακίνητη περιουσία, κομμάτι μιας επιχείρησης, πνευματική ιδιοκτησία ή κάποιον φυσικό πόρο. Ο,τι και να επιλέξεις, πρέπει να κατέχεις κάτι. Αντί να… πουλάς απλώς τον χρόνο σου, για να πάρεις έναν μισθό.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =