αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 πηγές παθητικού εισοδήματος που βοήθησαν αυτόν τον 32χρονο να βγάζει 250.000 δολάρια τον χρόνο

Οι 7 πηγές παθητικού εισοδήματος που βοήθησαν αυτόν τον 32χρονο να βγάζει 250.000 δολάρια τον χρόνο

O Shaan Patel είναι γιατρός και επιχειρηματίας. Μάλιστα, έχει καταφέρει να στήσει τις δικές του πηγές παθητικού εισοδήματος, οι οποίες του φέρνουν έξτρα εισόδημα ύψους 250.000 δολαρίων ανά έτος, όπως σημειώνει το Business Insider. Πρόκειται για έσοδα που είναι επιπλέον του μηνιαίου μισθού του που έχει ως γιατρός.

Στο παρελθόν ο ίδιος έχει μπει και στην λίστα «30 Under 30» του αμερικανικού INC Magazine. Ενώ διαθέτει 110 χιλ. followers στο Instagram.

Αλλά ποιες είναι αυτές οι πηγές παθητικού εισοδήματος που έχει χτίσει ο 32χρονος Shaan Patel; Μία από αυτές είναι η πλατφόρμα Prep Expert, στην οποία αναρτά online μαθήματα. Αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Εδώ είναι οι 6+1 ροές που έχει αυτή τη στιγμή:

1. Online μαθήματα. Ο Patel επένδυσε 10 χρόνια τελειοποιώντας τα ψηφιακά του μαθήματα και αυτό απέδωσε. «Είναι πολύ ωραίο να ξυπνάς κάθε μέρα και να βλέπεις ανθρώπους να εγγράφονται στα μαθήματά σου», λέει στο Insider. «Δεν είναι εντελώς παθητικό, επειδή διευθύνω την εταιρεία, διευθύνω τη διαχείριση και δημιουργώ την στρατηγική, αλλά πολλά από τα μαθήματα είναι εντελώς αυτοματοποιημένα με βίντεο», εξηγεί. Εκτός από την απευθείας προσφορά μαθημάτων στον ιστότοπο του Prep Expert, ο Patel λαμβάνει επίσης προμήθειες από άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μαθήματα του.

2. Λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης. Όπως σημειώνει το Insider, oι περισσότεροι παραδοσιακοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου έχουν επιτόκια έως και 0,03% ετησίως, αλλά οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης πληρώνουν τόκο έως και 1% (αν και σημειώστε ότι αυτό το επιτόκιο παρουσιάζει διακυμάνσεις). Εάν κρατάτε 10.000 $ σε έναν κανονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου με επιτόκιο 0,03%, για παράδειγμα, θα λάβετε 3 $ στο τέλος του έτους. Με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης που έχει επιτόκιο 1%, θα καταλήξετε με επιπλέον $100 στο τέλος του έτους. Ο Patel λέει: «Φαίνεται μικρό, αλλά αν κάποιος σου πει από το πουθενά, “Ε, ορίστε 100 $ για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ!” μάλλον θα τα έπαιρνες. Αλλά αν κάποιος σου προτείνει να ανοίξεις έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι υπερβολική δουλειά. Είναι εύκολα χρήματα και είναι ασφαλές».

3. Δικαιώματα βιβλίων. Ο Patel έχει γράψει πάνω από 10 βιβλία που καλύπτουν θέματα όπως η επιχειρηματικότητα. Έχει ακόμη και ένα παιδικό βιβλίο που έγραψε σε συνεργασία με τον μέντορά του, Mark Cuban. Στο παρελθόν χρειαζόταν έναν μεγάλο εκδότη για να τυπώσει και να διανείμει το εκάστοτε βιβλίο του, αλλά το self-publishing τον βοήθησε να αποκτήσει παθητικό εισόδημα από τα βιβλία του. «Η Amazon έχει κάνει εξαιρετικά εύκολο το self-publishing των βιβλίων σας και ανταμείβει τους συγγραφείς με τα δικαιώματα», λέει. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Patel μέσω του McGraw Hill, τα δικαιώματα του ήταν περίπου 10% των καθαρών πωλήσεων. Ο ίδιος εξηγεί: «Ήταν πραγματικά πολύ χαμηλό. Έβγαζα ψίχουλα, όταν πουλούσαν το βιβλίο για 20 $». Η Amazon δίνει στους συγγραφείς έως και 70%, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να κερδίσει έως και 7 $ για την πώληση ενός βιβλίου $10.

https://i.insider.com/580e7f90362ca44a018b461a

4. Έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube. Ο Patel έχει το κανάλι του στο YouTube και συλλέγει έσοδα από διαφημίσεις. «Κάνω μερικά από τα πιο βαρετά βίντεο στον κόσμο» λέει, αλλά εξακολουθούν να έχουν χιλιάδες προβολές και μερικά από αυτά έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Το μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν ένα checked σε ένα μικρό εικονίδιο που επιτρέπει να προβάλλονται διαφημίσεις στα βίντεό του. Μόλις έφτασε τις 1.000 προβολές και 4.000 λεπτά χρόνο παρακολούθησης, πληρούσε πλέον τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εσόδων από τα βίντεό του στο YouTube.

5. Μερίσματα. Ο 32χρονος έκανε τα μαθηματικά και συνειδητοποίησε ότι οι επενδύσεις του κερδίζουν 12 $/ώρα «ακόμα και όταν κοιμάμαι». Επενδύει σε μερίσματα, μια ροή χαμηλού ρίσκου. Όταν υπάρχει μία ύφεση και οι μετοχές δεν πάνε τόσο καλά, λέει, τα μερίσματα εξακολουθούν να αποδίδουν καλά και συνεχίζουν να παρέχουν σταθερή απόδοση επένδυσης.

6. Κρυπτονομίσματα. Ο Patel λέει ότι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα crypto συναλλαγών, το Coinbase, δεν προσφέρει στην πραγματικότητα τα καλύτερα rates. Η τρέχουσα αγαπημένη του πλατφόρμα είναι το crypto.com. Εκεί επενδύει σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin και Ethereum. Θυμήσου και το άρθρο: «Νέοι στην Θεσσαλονίκη απορρίπτουν χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας για να ασχοληθούν με κρυπτονομίσματα».

7. Εναλλακτικές επενδύσεις. Ο Patel είναι ένας επενδυτής που ρίχνει χρήματα και σε εναλλακτικές επιλογές. Όπως έργα τέχνης, βραχυπρόθεσμα ομόλογα και άλλα. Πρόκειται για επενδύσεις εκτός χρηματιστηρίου που αποφέρουν υψηλά επιτόκια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Patel χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα που ονομάζεται YieldStreet. «Είναι λίγο πιο ριψοκίνδυνο, αλλά είχα ακόμη και αποδόσεις έως και 12% σε εναλλακτικές επενδύσεις», λέει ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =