αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 «μνηστήρες» που περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Forthnet

Οι 7 «μνηστήρες» που περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Forthnet

Με σταθερό ρυθμό προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Nomura International για την παραχώρηση της πλειοψηφικής συμμετοχής που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στη Forthnet.

Οι παρουσιάσεις στα επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν και συνεχίζει να εμπλουτίζεται με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό το VDR (virtual data room) για τους σκοπούς του due diligence που θα διενεργήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών τους, η οποία έχει οριστεί στις 5 Μαρτίου. Εάν αυτό συμβεί, πιθανότερη ημερομηνία είναι η 12η Μαρτίου.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μετέχουν επτά υποψήφιοι επενδυτές, οι Wind/Vodafone, Apollo Capital Management, Golden Tree Asset Management (εκ των βασικών μετόχων της Wind), Pillarstone, PCCW, Odyssey Consulting και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Στην αγορά εικάζεται ότι τουλάχιστον τρία σχήματα θα προχωρήσουν στην κατάθεση προσφοράς για την απόκτηση του ποσοστού και των δανείων της Forthnet που βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών. Το κοινό σχήμα των Vodafone/Wind και η σύμπραξη των Providence-Antenna Group εμφανίζονται επί του παρόντος ιδιαίτερα δραστήρια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι έντονο, αν και σε κάποιες περιπτώσεις εστιάζεται σε διαφορετικές δραστηριότητες της εταιρείας. Διαφορετική βαρύτητα έχει, λόγου χάρη, η συνδρομητική τηλεόραση για ορισμένους επενδυτές, και διαφορετική οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Αυτό, όμως που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους ενδιαφερόμενους είναι τα 700 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά που διαθέτει στη συνδρομητική της βάση η Forthnet, ένα σημαντικό μέγεθος – με μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης – για την εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την κατάθεση των δεσμευτικών προτάσεων οι επενδυτές αναμένουν να διαπιστώσουν το βαθμό της προόδου των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Forthnet και των ΠΑE που έχουν βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να παραμείνουν την τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova.

Ως γνωστόν, η Forthnet άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για πρόωρο τερματισμό της “Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Super League”, μεταξύ της ίδιας και των 15 ΠΑΕ, για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Με την κίνηση αυτή η Nova “απαλλάσσεται” από το κόστος δικαιωμάτων και τηλεοπτικής διαχείρισης ορισμένων ομάδων που εάν δεν υπήρχε η Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης της Superleague, δεν θα εξασφάλιζαν εύκολα τηλεοπτικά έσοδα.

Στόχος της εταιρείας είναι να εξασφαλίσει ένα εμπορικά ισοδύναμο πρόγραμμα αλλά με μικρότερο κόστος, για το οποίο “κλειδί” είναι η υπογραφή συμβάσεων με ένα “μπλοκ” ομάδων με εμπορική απήχηση.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − nine =