αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 7 κινήσεις για να ελευθερώσεις μνήμη στο smartphone σου αν έχει φουλάρει

Οι 7 κινήσεις για να ελευθερώσεις μνήμη στο smartphone σου αν έχει φουλάρει

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μην μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία λόγω ανεπαρκούς μνήμης στο κινητό σου; Να βλέπεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα ή να συναντάς έναν παιδικό σου φίλο και να μην μπορείς να απαθανατίσεις τη στιγμή;
Το να εξοικονομήσεις χώρο στο κινητό σου δεν είναι τόσο δύσκολο και πολύπλοκο όσο μπορεί να νομίζεις. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να μη χάσεις ποτέ ξανά το ιδανικό caption.
Διάλεξε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud και πέρασε το υλικό σου εκεί
Μια καλή εφαρμογή είναι το Google Photos που ρυθμίζεται για να κάνει αυτόματα back up τις φωτογραφίες σου όταν συνδέεσαι στο WiFi. Διαθέτει ακόμη τη λειτουργία Free Up Space που διαγράφει όσες φωτογραφίες είναι ήδη περασμένες στο cloud.
Κατέβασε και εγκατέστησε την εφαρμογή, πήγαινε στις ρυθμίσεις και επέλεξε το Backup & Sync. Βεβαιώσου πως γίνεται back up των media όταν συνδέεται η συσκευή σε Wi-Fi και πως σημαντικοί φάκελοι είναι ρυθμισμένοι να γίνονται και αυτοί back up αυτόματα.
Όταν τελειώσει το back up στο Google Photos πήγαινε στις ρυθμίσεις και επέλεξε το Free up space. Ακολούθησε τα βήματα για να διαγράψεις αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο κινητό σου και θα δεις πόση χωρητικότητα μνήμης θα κερδίσεις ξανά.
Πέρασε τα αρχεία σου στον υπολογιστή σου
Για να αποφύγεις το κόστος των εφαρμογών cloud μπορείς να κάνεις back up τα αρχεία στον υπολογιστή σου. Βέβαια το αρνητικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως μπορείς να κάνεις back up μόνο όταν έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή (με ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση).
Αν χρησιμοποιείς Windows συνέδεσε το κινητό με τον υπολογιστή με ένα καλώδιο USB. Ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει το κινητό ως μια συσκευή αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο και θα μπορείς απλά να κάνεις drag and drop τις φωτογραφίες σου από το φάκελο του κινητού σε έναν άλλο φάκελο στον υπολογιστή σου.
Αν χρησιμοποιείς Mac κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή Android File Transfer στον υπολογιστή σου για να μπορείς να κάνεις drag and drop τις φωτογραφίες από το αρχείο στον υπολογιστή.
Διέγραψε παλιά έγγραφα και email
Άνοιξε τη λίστα με τις εφαρμογές σου και πήγαινε στα Downloads. Εκεί θα βρεις όλα τα αρχεία που έχεις κατεβάσει. Για να διαγράψεις ένα αρχείο πάτησε παρατεταμένα πάνω του και θα σου εμφανιστεί η επιλογή να το διαγράψεις.
Σβήσε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς
Καλό είναι να διαγράφεις βαριές εφαρμογές (κυρίως παιχνίδια) που δεν χρειάζεσαι, για να ελευθερώσεις χώρο στο κινητό σου.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις και μετά στις εφαρμογές. Εκεί θα δεις τη λίστα με τις εφαρμογές σου. Πατώντας πάνω σε μια εφαρμογή σου εμφανίζεται πόση χωρητικότητα μνήμης καταλαμβάνει και σου δίνεται η επιλογή να την απεγκαταστήσεις.
Εναλλακτικά μπορείς να βρεις την εφαρμογή που θες να σβήσεις στο κεντρικό μενού του κινητού, να πατήσεις  παρατεταμένα πάνω της και μετά να την κάνεις drag and drop στο κουμπί Uninstall.
Καμιά φορά μπορεί να νομίζεις ότι έχεις διαγράψει όλες τις εφαρμογές που δεν θες, σβήνοντας απλά τα εικονίδια τους από το home screen. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως αυτό σημαίνει πως διέγραψες απλά το shortcut icon ενώ η εφαρμογή θα παραμένει εγκατεστημένη στη συσκευή σου (δεν μπορείς να διαγράψεις κατευθείαν εφαρμογές από τη home screen σε όλα τα Android).
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείς μια και καλή τις εφαρμογές που δεν θες είναι από το Apps menu που βρίσκεται στις ρυθμίσεις του κινητού σου.
Μπορείς ακόμη να βρεις μια λίστα με τις εφαρμογές που έχεις κατεβάσει στο Google Play πηγαίνοντας: Settings> My apps & games, και πάτησε το installed tab. Για να διαγράψεις εφαρμογές από αυτή τη λίστα απλά πάτησε πάνω της και επέλεξε το Uninstall.
Μη φοβάσαι να σβήσεις παλιές εφαρμογές μόνο και μόνο επειδή τις είχες πληρώσει κάποτε: όποιες πληρωμένες εφαρμογές έχεις κατεβάσει στο Google Play μπορείς να τις ξαναεγκαταστήσεις χωρίς επιπλέον χρέωση.
Κάνε επέκταση μνήμης
Όσο περισσότερο ελεύθερο χώρο έχεις τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγεις τυχόν προβλήματα.
Αν η συσκευή σου δέχεται κάρτα microSD, βάλε της μία και ρύθμισε να αποθηκεύονται όλα τα media σου εκεί.
Αν η συσκευή σου δεν υποστηρίζει την κάρτα microSD μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Google Photos. Η αλήθεια είναι πως είναι καλό να κατεβάσεις αυτήν τη δωρεάν εφαρμογή ούτως ή άλλως για να εξασφαλίζεις πως γίνεται αυτόματα back up των φωτογραφιών σου και πως μπορείς να τις βρεις από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεσαι στο Google account σου.
Ξεκίνα να μαγνητοσκοπείς βίντεο με χαμηλότερη ανάλυση 
Τα περισσότερα νέα μοντέλα κινητών διαθέτουν ανάλυση 4Κ. Με μια τόσο υψηλή ανάλυση όμως τα βίντεο που μαγνητοσκοπείς καταλαμβάνουν πολύ περισσότερη από τη μνήμη της συσκευής σου. Μπορείς να επιλέξεις να τραβάς βίντεο σε χαμηλότερη ανάλυση έτσι ώστε να εξοικονομήσεις πολύτιμο χώρο για άλλα πιο σημαντικά αρχεία στη συσκευή σου.
Κάνε την εξοικονόμηση μνήμης συνήθεια
Καθάριζε τη μνήμη του κινητού σου συχνά για να μην ξεμένεις από χώρο τις πιο ακατάλληλες στιγμές.
Πηγή: irepair.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =