αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 7 κινήσεις για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του smartphone σου

Οι 7 κινήσεις για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του smartphone σου

Η υπερθέρμανση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα κινητά, είτε μιλάμε για κατώτερης/μεσαίας κατηγορίας μοντέλα, είτε για ναυαρχίδες που κοστίζουν από 600, 700 ευρώ και άνω. Η άνοδος της θερμοκρασίας της συσκευής έχει αρνητική επίπτωση στην απόδοσή της, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στην θερμοκρασία του κινητού;

1. Αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκθέσετε το κινητό σε θερμότητα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Δεν είναι καλό να το φορτίζεται έως το 100%, ενώ και όταν πέφτει στο 0% έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το ιδανικό είναι η μπαταρία να παραμένει μεταξύ 30 και 80%.

2. Αποφύγετε third-party φορτιστές και μπαταρίες

Κάποιοι third-party φορτιστές και μπαταρίες ανεβάζουν την θερμοκρασία του κινητού και επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι φορτιστές με διαφορετική ισχύ είναι πιθανό να προκαλέσουν απροσδόκητη άνοδο της θερμοκρασίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα συνιστώμενα αξεσουάρ και μπαταρίες για το κινητό.

3. Μην αυξάνετε τη φωτεινότητα

Αν ανεβάσετε την φωτεινότητα της οθόνης, θα επηρεαστεί η μπαταρία. Αντί να ανεβάσετε την φωτεινότητα, χρησιμοποιείστε glare screen, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό ακόμη και κάτω από τον ήλιο, χωρίς να ανεβάζετε την ένταση της φωτεινότητας.

4. Τοποθετήστε το κινητό σε μια σκληρή επιφάνεια

Πολλοί έχουν τα κινητά τους στο κρεβάτι ή στον καναπέ, ενώ φορτίζουν. Ωστόσο, οι επιφάνειες αυτές μπορούν να απορροφήσουν την θερμότητα που εκπέμπεται από το κινητό, την αποθηκεύουν και στη συνέχεια ανεβάζουν τη θερμοκρασία του. Προτιμήστε επιφάνειες όπως το πάτωμα ή το τραπέζι.

5. Αφαιρέστε τη θήκη

Η θήκη προστατεύει το κινητό από γρατζουνιές και πτώσεις, όμως επίσης η θερμότητα που εκπέμπει το κινητό, παγιδεύεται μέσα σε αυτή. Η αφαίρεση της θήκης μειώνει σε κάποιες περιπτώσεις την υπερθέρμανση.

6. Αποφυγή της υπερθέρμανσης του επεξεργαστή

Αποφύγετε να παίζετε απαιτητικά παιχνίδια ή να παρακολουθείτε video για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

7. WiFi

Το κινητό μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία λόγω της υπερβολικής χρήσης του Wi-Fi. Ειδικά οι χρήστες Android είναι πιο επιρρεπείς σε εφαρμογές που τρέχουν στο background καταναλώνοντας πόρους. Εάν επιτρέπεται στα apps να τρέχουν κατά αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πιθανό να ανέβει η θερμοκρασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =