αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 κανόνες που πρέπει να εφαρμόζεις όταν φτιάχνεις την λίστα με τους μεγάλους στόχους σου

Οι 7 κανόνες που πρέπει να εφαρμόζεις όταν φτιάχνεις την λίστα με τους μεγάλους στόχους σου

Είμαστε λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν. Και πολλοί είναι αυτοί που κάπου εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου καταγράφουν τους νέους μεγάλους στόχους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχεις όλους τους στόχους που θα σημειώσεις στο μπλοκάκι σου. Αλλά αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να βάλεις σωστά τις βάσεις.

Τώρα θα δούμε 7 κανόνες που πρέπει να εφαρμόζεις όταν φτιάχνεις την λίστα με τους μεγάλους στόχους σου. Έτσι ώστε να φτιάξεις έναν σωστό «χάρτη» και να μην… χαθείς στην πορεία. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος- αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

1# Οι πιο σημαντικοί στόχοι, πρέπει να είναι δικοί σου. Όχι του/της συζύγου σας. Όχι του παιδιού σας. Όχι του εργοδότη σας. Οι στόχοι πρέπει να είναι δικοί σου. Όταν αφήνετε άλλους ανθρώπους να καθορίσουν τον ορισμό της επιτυχίας σας, σαμποτάρετε το δικό σας μέλλον.

2# Οι στόχοι πρέπει να σημαίνουν κάτι για εσένα. Όταν γράφετε τους στόχους σας, πρέπει να αναρωτηθείτε: Τι είναι πραγματικά σημαντικό για μένα; Τι είμαι έτοιμος να θυσιάσω για να συμβεί αυτό; Οι λόγοι πίσω από στους στόχους σας, θα σας δίνουν την ώθηση και την ενέργεια να ξυπνάτε κάθε πρωί.

3# Οι στόχοι σου πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι. Γίνε συγκεκριμένος. Οι ασάφειες και οι γενικεύσεις στην to-do λίστα σου δεν θα σε βοηθήσουν.

4# Οι στόχοι πρέπει να είναι ευέλικτοι. Ένα ευέλικτο σχέδιο σας εμποδίζει να αισθανθείτε… ασφυξία και σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τις καλές ευκαιρίες που θα βρεθούν μπροστά σας στο μέλλον.

5# Οι στόχοι πρέπει να είναι challenging και συναρπαστικοί. Βγείτε έξω από την ζώνη άνεσης σας. Βάλτε μεγάλους στόχους- ακόμα κι αν σε κάποιους άλλους φαίνονται τρελοί. Πρέπει να ξυπνάς με ενθουσιασμό κάθε πρωί.

6# Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Ναι, όπως είπαμε πριν πρέπει να βάλεις συναρπαστικούς στόχους. Αλλά μην γίνεις… γελοίος. Αν δεν είσαι ψηλός, μάλλον δεν θα παίξεις στο NBA. Ούτε θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στο… γκαράζ του σπιτιού σου. Οι στόχοι σου θα πρέπει να έχουν ρεαλισμό.

7# Ποιοι θα σε υποστηρίξουν. Και δεν μιλάμε απαραίτητα για το οικονομικό κομμάτι. Επέλεξε τα άτομα με τα οποία θα μοιράζεσαι τα σχέδια σου. Σε ποιους θα μιλάς για τον κάθε στόχο και θα παίρνεις υποστήριξη και χρήσιμο feedback. Μπορεί να έχεις μεγάλο ή μικρό κύκλο. Εσύ θα αποφασίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 6 =