αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 θαυματουργές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με Συναισθηματική Νοημοσύνη

Οι 7 θαυματουργές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με Συναισθηματική Νοημοσύνη

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη, όπως διαβάζουμε στη Wikipedia: H Συναισθηματική νοημοσύνη η αλλιώς Συναισθηματικό πηλίκο είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφόράς. Μολονότι ο όρος πρωτοεμφανίστηκε το 1964 σε ένα έγγραφο του Μάικλ Μπέλντοχ, απέκτησε δημοφιλία το 1995 με το βιβλίο ‘Συναισθηματική Νοημοσύνη’ του συγγραφέα, ψυχολόγου και επιστημονικού δημοσιογράφου Ντάνιελ Γκόουλμαν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν καλύτερη ψυχική υγεία, καλύτερη απόδοση στην εργασία τους και αρχηγικές ικανότητες, ωστόσο δεν υπάρχουν αιτιολογικές σχέσεις που να το αποδεικνύουν και τέτοιου τύπου ευρήματα είναι περισσότερο πιθανό να αποδίδονται στη γενική νοημοσύνη και σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας παρά στη συναισθηματική νοημοσύνη ως κατασκευή.

Στο παρακάτω γράφημα θα δεις 7 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με ΣΝ. Και σίγουρα μπορείς να «αντιγράψεις» κάποιες από αυτές.

https://i-h2.pinimg.com/564x/1c/bb/95/1cbb9528415300b8232a77f1dabdc15b.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 15 =