αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο σκέψης σου, αν θες από υπάλληλος να γίνεις επιχειρηματίας

Οι 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο σκέψης σου, αν θες από υπάλληλος να γίνεις επιχειρηματίας

Στον επιχειρηματικό κόσμο υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: το αφεντικό και ο υπάλληλος.

Το αφεντικό είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο υπάλληλος είναι το δυναμικό. Το αφεντικό θέτει στόχους και προτεραιότητες, ο υπάλληλος τα εκτελεί. Το αφεντικό γίνεται πλούσιο, ο υπάλληλος πληρώνεται για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις του. Το αφεντικό ενθουσιάζεται ανακαλύπτοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ο υπάλληλος μένει κολλημένος στην καθημερινή ρουτίνα.

Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν αφεντικά, να ξεκινήσουν και να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ωστόσο, λίγοι τα καταφέρνουν. Οι υπόλοιποι γίνονται υπάλληλοι.

Σε ποια σημεία, λοιπόν, διαφοροποιούνται τα αφεντικά από τους υπαλλήλους; Ακολουθούν επτά συνήθειες, ή τρόποι σκέψης, που θα γαλουχήσουν τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης.

1. Επιλέξτε την αδρεναλίνη της νέας ιδέας

Οι υπάλληλοι ακολουθούν μια ρουτίνα. Σε καθημερινή βάση, ξυπνούν το πρωί, πηγαίνουν στη δουλειά, επιστρέφουν στα σπίτια τους, βλέπουν τηλεόραση, περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με οικογένεια και φίλους. Και την επόμενη μέρα, κάνουν τα ίδια. Όμως, αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι παραγωγικός, ούτε ενθουσιώδης.

Οι επιχειρηματίες, από την άλλη, αποφεύγουν τις καθημερινές βολικές συνήθειες για να καταπιαστούν με κάτι καινούργιο, με μια νέα επιχειρηματική ιδέα.

2. Αναζητήστε νέες επιχειρηματικές λύσεις

Οι υπάλληλοι κάνουν το λάθος να εφησυχάζουν, εξαιτίας της ρουτίνας τους. Ώσπου μια μέρα τα αφεντικά τους τούς απολύουν, επειδή είναι αναλώσιμοι.

Οι έχοντες επιχειρηματική σκέψη, όμως, ποτέ δεν εφησυχάζουν. Πάντα αναζητούν το νέο, είτε αυτό είναι στο γραφείο, είτε στο σπίτι, είτε στη γειτονιά τους. Κάποια στιγμή, βρίσκουν την κατάλληλη ιδέα και αφιερώνονται σε αυτήν.

3. Μην ονειρεύεστε, πράξτε

Πολλές φορές οι υπάλληλοι έχουν ιδέες, αλλά δεν τολμούν να τις πραγματοποιήσουν, γιατί περιμένουν πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες – κάτι που μπορεί να μη γίνει και ποτέ.

Οι επιχειρηματίες, όμως, δεν αιθεροβατούν. Έχουν ιδέες και τις κυνηγούν. Είναι δραστήριοι και παίρνουν ρίσκα.

4. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε

Μην απογοητεύεστε από τις δυσκολίες και τα εμπόδια, όπως κάνουν οι υπάλληλοι.

Οι επιχειρηματίες έχουν το θάρρος, την επιμονή και την υπομονή να πιστέψουν και να εργαστούν πάνω στις ιδέες τους. Οι αποτυχίες δεν τους πτοούν, τους κάνουν καλύτερους και επιθετικότερους στην επίτευξη των στόχων τους.

5. Ξεκινήστε μια επιχείρηση για τον σωστό λόγο

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα αφεντικά δουλεύουν λιγότερο από τους υπαλλήλους. Δεν πρέπει να σκέφτεστε όμως έτσι. Στόχος σας πρέπει να είναι η υλοποίηση μιας ιδέας που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων.

Έτσι σκέφτονταν ο Στιβ Τζομπς και ο Μπιλ Γκέιτς –  και το αγάπησαν αυτό που έκαναν.

6. Μην περιμένετε άλλους να σας παρακινήσουν

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες δεν περιμένουν άλλους να τους δώσουν θάρρους και να τους κάνουν να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Οι επιχειρηματίες ξέρουν τι κάνουν, σε κάθε λεπτομέρειά του, και το πραγματοποιούν μέχρι κεραίας.

7. Ψάξτε βαθιά μέσα σας

Αυτός που θέλει να γίνει αφεντικό πρέπει να αναπτύξει την αντίληψη και την ψυχολογία του ηγέτη. Ψάξτε βαθιά μέσα σας, αναγνωρίστε τα ελαττώματά σας και ξεφορτωθείτε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό σας θα σταθεί εμπόδιο στην επαγγελματική επιτυχία σας.

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 3 =