αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6+1 κανόνες επιτυχίας του Jack Ma. Ο άνθρωπος που έχτισε έναν κολοσσό από το μηδέν

Οι 6+1 κανόνες επιτυχίας του Jack Ma. Ο άνθρωπος που έχτισε έναν κολοσσό από το μηδέν

Από εχτές ο Jack Ma δεν βρίσκεται στο «τιμόνι» της Alibaba. Το είχε πει εδώ καιρό. Σχεδίαζε να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου. Και το έκανε πράξη. «Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα γραφείο», έλεγε ο Jack Ma πριν από 1 χρόνο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν, και έχτισε έναν κολοσσό. Ο ίδιος μάλιστα δεν είχε αρχικά καμία σχέση με επιχειρήσεις και τεχνολογία. Ήταν ένας φτωχός δάσκαλος, γεννημένος σε μια μικρή πόλη της Κίνας.

Κατάφερε όμως να δει μπροστά από την εποχή του, να ιδρύσει την Alibaba και να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Κάνοντας παράλληλα την ζωή αρκετών ανθρώπων καλύτερη.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του, έχει πει αρκετές χρήσιμες φράσεις, που σίγουρα λειτουργούν ως συμβουλές για τους νέους επιχειρηματίες (και όχι μόνο). Οι αμερικανική σελίδα Desy Entrepreneurs συγκέντρωσε σε μια εικόνα τους 6 κανόνες επιτυχίας του Mr Alibaba. Και μάλλον πρέπει να τους σημειώσεις στο μπλοκάκι σου.

Εμείς θα συμπληρώσουμε και ακόμα έναν κανόνα. Αυτόν που είχε πει ο Jack Ma στον γιό του. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να τον παροτρύνει να είναι ο Νο1 μαθητής και να ξεχωρίζει στην τάξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είπα στον γιό μου: Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στους 3 καλύτερους στην τάξη σου», σημειώνει ο Jack Ma.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Το να είσαι κάπου στη μέση είναι εντάξει, από τη στιγμή που οι βαθμοί σου δεν είναι τόσο κακοί. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να μάθουν άλλα skills». Και κάπου εδώ ανοίγει πάλι η συζήτηση, του κατά πόσο οι γνώσεις από ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο αρκούν για να σε φτάσουν στην επιτυχία. ‘Η χρειάζονται κι άλλες δεξιότητες. Ο Jack Ma φαίνεται ότι πιστεύει το δεύτερο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «θυσιάσεις» ως ένα σημείο το πρώτο.

Gepostet von Desi Entrepreneurs am Freitag, 14. Dezember 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seventeen =