αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνεις πλούσιος, όπως τους παραθέτει ένας εκατομμυριούχος

Οι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνεις πλούσιος, όπως τους παραθέτει ένας εκατομμυριούχος

Τελικά, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γίνεις πλούσιος; Ο εκατομμυριούχος και best-seller συγγραφέας, Phillip J. Müller, στο βιβλίο του με τίτλο Geldrichtig, εξηγεί ότι ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος αν μάθει να σκέφτεται σαν πλούσιος.

Οι ταινίες και οι ιστορίες με θέμα «γίνε πλούσιος γρήγορα» έχουν κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι οι πλούσιοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ξοδεύουν χρήματα και ότι όλη τους η επιτυχία οφείλεται στην τύχη ή τη φήμη. Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Müller, είναι διαφορετική. Για να γίνεις πραγματικός εκατομμυριούχος πρέπει να διαθέτεις μια συνειδητή καταναλωτική νοοτροπία: Να σκέφτεσαι αν θέλεις πραγματικά αυτό που πρόκειται να αγοράσεις και, αν το χρειάζεσαι, να εξετάζεις αν υπάρχει φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Αποταμίευση, αποφυγή χρέους, έλεγχος παρορμήσεων — αυτά είναι μερικά μόνο από τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε αυτή τη νοοτροπία.

Ο Phillip J. Müller παραθέτει 6 χρυσούς κανόνες για να γίνεις πλούσιος, με την λίστα να δημοσιεύεται στο Business Insider.

1. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι απαραίτητη. Ο Müller προτείνει να αποκτήσετε τη συνήθεια να αποταμιεύετε αμέσως και να το εφαρμόζετε ανά πάσα στιγμή. «Πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να ξοδέψεις αυτά τα χρήματα σήμερα για το πέμπτο ζευγάρι αθλητικά σου παπούτσια γιατί ξαφνικά νιώθεις ότι τα χρειάζεσαι πραγματικά, ενώ στην πραγματικότητα θα τα χρησιμοποιήσεις μόνο μία φορά», λέει. Είναι μια ανατροπή μεταξύ της βραχυπρόθεσμης ικανοποίησης και της μακροπρόθεσμης ικανοποίησης. Στην αρχή, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να κατανοήσετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, ο Müller δεν επιλέγει να τρώει συνεχώς από έξω.

«Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομήσουν εάν επιλέξουν να φέρουν φαγητό και ροφήματα από το σπίτι στο γραφείο», τονίζει. Ο Müller εξηγεί ότι ένας καφές σε ένα cafe μπορεί να σου κοστίσει μερικά δολάρια, ενώ το να φτιάξεις τον δικό σου στο σπίτι θα σου κοστίσει μόνο λίγα σεντς. Αυτό είναι το είδος της νοοτροπίας που πρέπει να υιοθετήσετε σταδιακά.

2. Αποφύγετε κάθε είδους χρέος. Μην αγοράζετε οτιδήποτε δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Είναι ένας απλός κανόνας που θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τα προβλήματα. «Θέλετε ένα smartphone, αλλά δεν έχετε τα χρήματα να το αγοράσετε; Τότε μην το αγοράσετε», εξηγεί ο Müller. Πολλά χρέη εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι εθίζονται στη πρόσκαιρη ευχαρίστηση που λαμβάνουν από μία αγορά. «Άφησε ένα σημείωμα στο πορτοφόλι σου που να λέει — ‘το χρειάζομαι πραγματικά;’ Με τον καιρό, θα αρχίσεις να κάνεις αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου και μετά δεν θα χρειάζεσαι πια το σημείωμα», λέει ο Müller.

3. Αν έχεις χρέος, μην χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο. Πριν αναζητήσετε μια γρήγορη λύση για την εξόφληση του χρέους, είναι σημαντικό να κάνετε έναν απολογισμό της κατάστασης. Διαφορετικά, μπορεί να κάνετε το λάθος να δημιουργήσετε νέα χρέη για να εξοφλήσετε τα παλιά. Ο Müller είπε ότι πρέπει να καταγράψετε όλα τα χρέη που έχετε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ένα ποσό που θα είστε σε θέση να πληρώνετε κάθε μήνα και υπολογίστε, βάσει αυτού του αριθμού, πόσους μήνες θα σας χρειαζόταν για να εξοφλήσετε το χρέος.

4. Επικοινωνήστε με τους πιστωτές. Ο Müller συνιστά να επικοινωνήσετε με τους πιστωτές σας προτού επικοινωνήσουν μαζί σας. «Αυτό θα σας ξεχωρίσει από τους περισσότερους οφειλέτες», εξηγεί ο Müller. Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε, είναι καλύτερα να το επικοινωνήσετε ανοιχτά αντί να περιμένετε να σας καλέσουν για να σας ζητήσουν εξηγήσεις για τις μη πληρωμές. Αν αποκαλύψεις με ειλικρίνεια την οικονομική σου κατάσταση, το άλλο μέρος θα σου κάνει συνήθως μια αντιπροσφορά- όπως παράταση της περιόδου πληρωμής. Αυτή η συμβουλή είναι ακόμη πιο σημαντική εάν το χρέος που οφείλετε είναι σε κάποιον που γνωρίζετε.

5. Απόφυγε τα fake status symbols. Όταν σκέφτεστε έναν εκατομμυριούχο, σίγουρα θα τον φανταστείτε να οδηγεί ένα ακριβό αυτοκίνητο και να καμαρώνει ένα ρολόι που φαίνεται πιο ακριβό από το… σπίτι σας. Αυτά τα status δεν έχουν καμία σχέση με τη νοοτροπία του εκατομμυριούχου. Ο δρόμος προς την οικονομική ελευθερία είναι να καταναλώνεις συνειδητά, όχι να ξοδεύεις μεγάλα ποσά. «Χρειάζεσαι πραγματικά να ξοδέψεις τον μισθό 2 ή 3 μηνών για να πας διακοπές κάπου μακριά, όταν θα μπορούσες να ξεκουραστείς πολύ καλύτερα κάπου κοντά στο σπίτι;» ρωτά ο Müller.

6. Να έχεις αυτοέλεγχο και επίγνωση του πειρασμού. Ο πειρασμός είναι διαφορετικός σε κάθε άτομο. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, απλά μην περνάτε με τα πόδια μπροστά από όλα τα καταστήματα! Εάν οι ηλεκτρονικές αγορές είναι το πρόβλημα, διακόψτε προσωρινά την πρόσβασή σας σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Αναζητήστε εναλλακτικές για τις παρορμητικές λύσεις που σας προσφέρει ο Χ πειρασμός. Εάν το κινητό σας τηλέφωνο δεν λειτουργεί, δείτε αν μπορείτε να το επισκευάσετε πριν αγοράσετε καινούργιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να χτίσεις μία online κοινότητα γύρω από το project σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 3 =