αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 τρόποι με τους οποίους οι σπουδαίοι leaders βγάζουν στην επιφάνεια τις μεγάλες ιδέες

Οι 6 τρόποι με τους οποίους οι σπουδαίοι leaders βγάζουν στην επιφάνεια τις μεγάλες ιδέες

Αν θες να γίνεις ένας σπουδαίος leader, πρέπει να μάθεις να εντοπίζεις και να προωθείς τις μεγάλες ιδέες. Από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Ο Harvey Firestone, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Firestone Tire and Rubber, έχει πει: «Το χρηματικό κεφάλαιο δεν είναι τόσο σημαντικό για τις επιχειρήσεις. Η εμπειρία δεν είναι τόσο σημαντική. Μπορείτε να τα αποκτήσετε και τα δύο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι οι ιδέες. Εάν έχετε ιδέες, έχετε το κύριο περιουσιακό στοιχείο που χρειάζεστε και δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε με την επιχείρησή σας και τη ζωή σας».

Αλλά πως οι μεγάλοι ηγέτες καταφέρνουν να εντοπίζουν και να προωθούν τις μεγάλες ιδέες; Το αμερικανικό Success.com παραθέτει 6 τρόπους τους οποίους μπορείς να εφαρμόσεις και εσύ.

1# Άκουσε όλες τις ιδέες. Η εύρεση καλών ιδεών ξεκινά με μια… ανοιχτόμυαλη προθυμία να ακούσετε όλες τις ιδέες. Ο μαθηματικός και φιλόσοφος Alfred North Whitehead έχει πει: «Σχεδόν όλες οι πραγματικά νέες ιδέες μοιάζουν λίγο… ανόητες όταν παράγονται για πρώτη φορά». Όταν για παράδειγμα κάνεις μια συνάντηση με την ομάδα σου, μην αποκλείεις καμία ιδέα. Εξέτασε τες όλες.

2# Μην επιμένεις μόνο σε μια ιδέα. Πολλοί ηγέτες αποτυγχάνουν γιατί προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανέβουν σε έναν λόφο. Αλλά μόλις φτάσουν στην κορυφή, διαπιστώνουν ότι βρίσκονται… σε λάθος λόφο. Αν δεις ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, μη διστάσεις να πάρεις τολμηρές αποφάσεις και να δουλέψεις με διαφορετικό τρόπο. Μην κολλάς σε μια ιδέα.

3# Ψάξε σε ασυνήθιστα μέρη. Οι καλοί ηγέτες αναζητούν πάντα το next big thing. Καθώς διαβάζουν περιοδικά, παρακολουθούν ταινίες, απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής ή αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους τους, πάντα αναζητούν ιδέες ή πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τη δουλειά τους και την ηγεσία τους.

4# Μην αφήσεις τα… προσωπικά να επισκιάσουν μία ιδέα. Όταν κάποιος που δεν σας αρέσει ή δεν σέβεστε προτείνει κάτι, ποια είναι η πρώτη σας αντίδραση; Σίγουρα να το απορρίψετε. Αυτό είναι λάθος. Μην αφήνεις τις προσωπικές αντιπάθειες ή συμπάθειες να σε παρασύρουν. Μείνε συγκεντρωμένος στον σκοπό. Και άκου κάθε ιδέα από όπου κι αν προέρχεται.

5# Προστάτεψε τους δημιουργικούς ανθρώπους και τις ιδέες τους. Οι ιδέες είναι τόσο εύθραυστα πράγματα όταν πρωτοεμφανίζονται. Ο διευθύνων σύμβουλος στον τομέα της διαφήμισης Charlie Brower λέει ότι μια νέα ιδέα «μπορεί να σκοτωθεί από έναν χλευασμό ή ένα χασμουρητό…». Αν ανακαλύψεις ανθρώπους που είναι είναι δημιουργικοί, προώθησε τους, ενθάρρυνε τους και προστάτεψε τους.

6# Ναι, οι δικές σου ιδέες μπορούν να απορριφθούν. Όντως είναι δύσκολο όταν οι άλλοι απορρίπτουν τις δικές μας ιδέες. Αλλά δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά. Αν όλοι οι άλλοι στο δωμάτιο έχουν διαφορετική άποψη, ίσως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Και να δώσεις χώρο σε άλλες ιδέες να βγουν μπροστά. Δεν χρειάζεται να κερδίζει πάντα ο leader, αλλά να κερδίζει η καλύτερη ιδέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 3 =