αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 τρόποι με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις τις αποτυχίες σου

Οι 6 τρόποι με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις τις αποτυχίες σου

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν υποστεί αποτυχίες στην διαδρομή τους. Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Οι αποτυχίες δεν τους έριξαν κάτω. Αντίθετα, έλαβαν σημαντικά μαθήματα από αυτές, και συνέχισαν την διαδρομή τους με ακόμα πιο μεγάλη επιμονή. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικό αυτό του Jack Ma.

Ο ιδρυτής της Alibaba ξεκίνησε από ένα φτωχό χωριό στην Κίνα και έφτιαξε έναν κολοσσό. Η πορεία δεν είναι εύκολη. Απέτυχε στα τεστ στο σχολείο, σε αρκετές βαθμίδες. Το απέρριψαν από το Χάρβαρντ 10 φορές. Τον απέρριψαν από 30 δουλειές. Πήγε να ενταχθεί στην αστυνομία και του είπαν «δεν είσαι αρκετά καλός».

«Όταν τα KFC ήρθαν στην πόλη μου στην Κίνα, 24 άνθρωποι πήγαν να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 τα κατάφεραν. Ήμουν ο μοναδικός που απορρίφθηκε», λέει ο Jack Ma, με το ακροατήριο του event να ξεσπά σε γέλια.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν απορριφθεί 30 φορές» τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να παραιτούμαστε». Πρακτικά όμως, πως μπορείς να αξιοποιήσεις τις αποτυχίες; Δες εδώ 5 τρόπους

1- Θα μάθεις, και δεν θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη

2- Οι αποτυχίες σου είναι μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να αναπτυχθείς

3- Οι αποτυχίες σου είναι μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να βοηθήσεις άλλους να αναπτυχθούν

4- Τα λάθη του παρελθόντος θα βοηθήσουν την ομάδα να μάθει το πως να ανταποκρίνεται στα challenges

5- Θα ρυθμίσεις εκ νέου την εστίαση σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =