αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους πραγματικά δύσκολους ανθρώπους

Οι 6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους πραγματικά δύσκολους ανθρώπους

Τα μόνα σίγουρα πράγματα στη ζωή μας, είναι ο θάνατος, οι φόροι και η παρουσία δύσκολων ανθρώπων. Για τα δύο πρώτα δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Για τους δύσκολους ανθρώπους όμως, υπάρχουν λύσεις. Είτε πρόκειται για συναδέλφους, είτε για οποιονδήποτε δυσκολεύεστε να το αντιμετωπίσετε. Σε όλους μας έχει τύχει.

Είναι αλήθεια: Η αλληλεπίδραση με τους δύσκολους ανθρώπους μπορεί να «ρουφήξει» την ενέργεια, την παραγωγικότητα ή ακόμα και την ευτυχία σου. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 6 λύσεις στο πρόβλημα. Είναι μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους και να καταφέρεις… να βγεις αλώβητος.

1# Σταμάτα να εύχεσαι να ήταν διαφορετικοί. Πρέπει να δώσετε στους ανθρώπους το χώρο να είναι ο εαυτός τους. Και να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι τους κάνει διαφορετικούς από εσάς. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή τη ζωή. Αποδέξου το.

2# Ξεκίνα τις διορθώσεις- και ξεκίνα από εσένα. Μην μένεις απλά στο να γκρινιάζεις για μια κακή ανθρώπινη σχέση. Μην περιμένεις από το άλλο πρόσωπο να δράσει. Ανέλαβε την πρωτοβουλία για να λύσεις το ζήτημα. Και ξεκίνα από τον εαυτό σου. Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά για να βελτιωθεί αυτή η «σύνδεση»;

3# Προσπάθησε να καταλάβεις το «γιατί». Όταν μιλάς με ένα δύσκολο άτομο, είναι εύκολο να εστιάσεις στην κακή συμπεριφορά ή τα ελαττώματα. Και να δώσεις εκεί όλη σου την ενέργεια. Είναι λάθος. Προσπάθησε μέσα από ερωτήσεις, να καταλάβεις το «γιατί» έχει ο άλλος μια κακή συμπεριφορά.

4# Σταμάτα να κάνεις υποθέσεις για τον άλλο. Αν κάνεις υποθέσεις για τους λόγους που η άλλη πλευρά συμπεριφέρεται άσχημα, οι αλληλεπιδράσεις σας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Σκέψου την τελευταία φορά που κάποιος παρερμήνευσε μια δική σου συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα.

5# Δημιούργησε μικρές «γέφυρες». Κανένας δεν λέει ότι ο δύσκολος άνθρωπος πρέπει να γίνει ο κολλητός φίλος σας. Υπάρχει όμως η ευκαιρία να κάνετε μικρά βήματα για να κλείσετε το χάσμα που σας χωρίζει. Βρείτε μικρά, γνήσια συγχαρητήρια για να δώσετε. Δημιουργήστε κοινότητες. Δείξτε ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε τον άλλο. Και στο τέλος, η σχέση σας μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.

6# Μην τους αφήνεις να έχουν επίδραση πάνω σου. Υπάρχει πάντα το κακό σενάριο: Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σου, αυτό το δύσκολο πρόσωπο μπορεί ακόμα να σου προκαλεί κάποια δυσφορία. Το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τι μπορείς να κάνεις; Να μειώσεις διακριτικά τις επαφές μαζί του. Και το κυριότερο: Να μην τον αφήνεις να έχει μεγάλη επίδραση πάνω σου. Η αλήθεια είναι ότι εσύ αποφασίζεις αν θα δώσεις σε κάποιον το περιθώριο να έχει αδικαιολόγητη επιρροή στη ζωή σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =