αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6 «συντομεύσεις» που μπορούν να σε οδηγήσουν στο να αποκτήσεις πολλά χρήματα

Οι 6 «συντομεύσεις» που μπορούν να σε οδηγήσουν στο να αποκτήσεις πολλά χρήματα

Για το συγγραφέα Tom Corley έχουμε ξανά μιλήσει. Είναι ο άνθρωπος που μελέτησε τις ζωές 177 αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων. Και έγραψε το βιβλίο «Change Your Habits, Change Your Life». Ο ίδιος διαπίστωσε μάλιστα, ότι το 41% των εκατομμυριούχων που μελέτησε, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν φτωχοί.

Και πως μπορεί κάποιος που έχει γεννηθεί φτωχός, να αποκτήσει πολλά χρήματα; Ο Tom Corley, σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει 6 «συντομεύσεις». Μπορείς να τις ακολουθήσεις και εσύ.

1# Άλλαξε συνήθειες, βάζοντας τες «δίπλα» σε νέες

Ας πούμε ότι πίνεις κάθε πρωί καφέ. Αν ξαφνικά αποφασίσεις ότι θα το κόψεις και θα πίνεις νερό, δεν θα ειναι εύκολο. Πάρε το φλιτζάνι του καφέ και βάλε το μέσα στο ψυγείο ή δίπλα σε ένα ποτήρι νερό. Μόλις λοιπόν θα πας να πιείς καφέ το πρωί, θα θυμάσαι αυτομάτως ότι πρέπει να πιεις νερό.

2# Επέλεξε τους φίλους σου με σύνεση

Οι παλιές συνήθειες μπορούν να ”ενεργοποιηθούν” από τα άτομα με τα οποία συνδέεστε. Αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάποιες παλιές, κακές συνήθειες, πρέπει να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε με εκείνους τους ανθρώπους που δρουν ως έναυσμα για αυτές τις κακές συνήθειες. Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια νέα καλή συνήθεια, αρχίστε να συνδέεστε με ανθρώπους που έχουν τη νέα καλή συνήθεια που προσπαθείτε να υιοθετήσετε.

3# Άλλαξε περιβάλλον

Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταλείψετε παλιές συνήθειες και να δημιουργήσετε νέες, όταν αλλάζει το περιβάλλον σας. Νέο σπίτι, νέα δουλειά, νέοι φίλοι κ.λπ., προσφέρουν την ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες συνήθειες. Όταν το περιβάλλον σας αλλάζει, αναγκάζεστε να σκεφτείτε έναν νέο δρόμο.

4# Ξεκίνα με τα εύκολα

Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξετε τις συνήθειες σας αν ξεκινήσετε με ”μικρές” συνήθειες. Με λίγη προσπάθεια. Για παράδειγμα: κατανάλωση περισσότερου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών ή ακρόαση ηχητικών βιβλίων ενώ ταξιδεύετε για εργασία. Η αλλαγή ”μικρών” συνθηκών περιλαμβάνει επίσης τη μείωση των υφιστάμενων κακών συνηθειών, όπως μείωση του αριθμού των τσιγάρων που καπνίζετε, μείωση της παρακολούθησης της τηλεόρασης κατά 30 λεπτά κάθε μέρα ή μείωση της χρήσης του Facebook ή του Internet.

5# Προγραμμάτισε τις νέες συνήθειες

Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εκατομμυριούχοι είναι να ενσωματώσουν κάποιες καλές καθημερινές συνήθειες στη λίστα των υποχρεώσεών τους. Έτσι κάθε ημέρα κάνουν το τσεκάρισμα. Αν σημειώνεις πρόοδο, θα δεις ότι μετά από μερικές εβδομάδες, δεν θα χρειάζεται καν να τις σημειώνεις. Θα έχουν μπει στην καθημερινότητα σου.

6# «Τοίχος» μπροστά στις κακές συνήθειες

Ένας τρόπος για να αλλάξετε μια συνήθεια, είναι να κάνετε πιο δύσκολο για εσάς το να έρθετε σε επαφή σε μια κακή συνήθεια, δημιουργώντας κάποιο είδος τείχους προστασίας, ανάμεσα σε εσένα και την κακή συνήθεια. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι τρώτε φαγητό αργά τη νύχτα ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Τρώτε αυτό το πρόχειρο φαγητό επειδή είναι στο ντουλάπι σας. Αν δεν ήταν στο ντουλάπι σας, δεν θα μπορούσατε να το φάτε. Σταματήστε λοιπόν να αποθηκεύετε το ντουλάπι σας με κακό φαγητό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =