αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 σκέψεις που πρέπει να κάνεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και θα σε βοηθήσουν να κάνεις το come back

Οι 6 σκέψεις που πρέπει να κάνεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και θα σε βοηθήσουν να κάνεις το come back

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στην ζωή σου. Ειδικά αν έχεις μπει στον δρόμο της επιχειρηματικότητας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ζόρικα και απρόβλεπτα. Θα είναι πολλές οι φορές που θα σκεφτείς ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Και εδώ έρχεται ένα πρακτικό ερώτημα: Πως μπορείς να ξεπεράσεις αυτές τις δύσκολες στιγμές;

Το αμερικανικό Goalcast παραθέτει 6 σκέψεις που πρέπει να κάνεις. Είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να πιστέψεις στον εαυτό σου και να κάνεις το μεγάλο come back.

1# Κάποιες φορές, είναι απλά το άγχος. Το ότι νιώθεις πως… όλα πάνε στραβά, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι η πραγματικότητα. Μπορεί τα δεδομένα να είναι καλύτερα από ότι νομίζεις. Αλλά επειδή έχεις αγχωθεί για κάτι, έχεις πέσει ψυχολογικά. Βρες την πηγή του άγχους και λύσε το θέμα.

2# Άσε τις συγκρίσεις. Στην εποχή των social media, η σύγκριση με τους άλλους είναι πιο εύκολη από ποτέ. Είναι όλα μπροστά στα μάτια μας. Το στοιχείο που έχει σημασία εδώ, είναι ότι συνήθως βλέπουμε μόνο την θετική πλευρά των άλλων. Ενώ στο «παρασκήνιο» η ζωή τους μπορεί να είναι το ίδιο καλή ή κακή με τη δική μας.

3# Στο παρελθόν έχεις ξεπεράσει μεγάλα challenges. Ακόμα κι αν τώρα είσαι σε μια δύσκολη φάση, σκέψου τις νίκες που έχεις πετύχει στο παρελθόν. Σίγουρα θα υπάρχουν. Και σίγουρα μερικές από αυτές έμοιαζαν ανέλπιστες αρχικά. Μπορείς να τα καταφέρεις και τώρα.

4# Μην κάνεις αρνητικό διάλογο με τον εαυτό σου. Δεν βοηθά σε τίποτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Δεν θα ξεπεράσεις έτσι τα εμπόδια και δεν θα εξελιχθείς. Είναι καλύτερο να δεις τα χρήσιμα μαθήματα από μια δύσκολη κατάσταση και να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος στο μέλλον.

5# Μπορεί να φταίει το περιβάλλον και όχι εσύ. Πολλές φορές το περιβάλλον εμποδίζει την ανάπτυξη μας και μας ρίχνει την ψυχολογία. Δες αν έχεις «τοξικούς» ανθρώπους γύρω σου. Αν όντως έχεις, κάνε τις κατάλληλες αλλαγές.

6# Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Όταν νιώθεις ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα, σκέψου το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν όλα. Αυτός είναι ένας κανόνας της ζωής. Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, ξαφνικά έρχονται η μεγάλες ανατροπές. Και βλέπεις να γίνονται πράξη μερικά σενάρια που δεν είχες φανταστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =