αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6 περιοχές της Αθήνας που κάνουν… χρυσές δουλειές λόγω Airbnb

Οι 6 περιοχές της Αθήνας που κάνουν… χρυσές δουλειές λόγω Airbnb

Έξι «φρούρια» έχει καταφέρει να δημιουργήσει, ήδη, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας η ψηφιακή πλατφόρμα κρατήσεων ιδιωτικών κατοικιών για ταξιδιώτες, Airbnb.

Η περιοχή της Ακρόπολης, η Πλάκα, το Κουκάκι, το Θησείο, το Ζάππειο και το Κολωνάκι συγκροτούν τους άτυπους «πύργους» ενός κάστρου που εκτείνεται στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και οδηγεί στην αναδιανομή της πίτας κρατήσεων στην αγορά καταλυμάτων της Αθήνας.

Η πιο πρόσφατη εικόνα από την παρουσία της Airbnb στην Αθήνα προέρχεται από στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο Β. Φωτόπουλος, επικεφαλής του τομέα επενδύσεων στο χώρο της διαμονής της εταιρείας συμβούλων ανάπτυξης ακινήτων Arbitrage. Στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στο 190 συνέδριο Prodexo για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Νοεμβρίου Αθήνα.

Όπως προκύπτει, στις πέντε από τις έξι συγκεκριμένες περιοχές (πλην Κολωνακίου) τα καταλύματα που νοικιάζονται σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας της Airbnb καταφέρνουν να πραγματοποιούν κατά μέσο όρο από 127 έως 134 διανυκτερεύσεις. Πιο περιζήτητα αποδεικνύονται τα καταλύματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης (134). Εξίσου δημοφιλή θεωρούνται τα καταλύματα σε Πλάκα, Ζάππειο και Θησείο (127 διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο) με το Κουκάκι να ακολουθεί με 127 διανυκτερεύσεις και το Κολωνάκι με 79.

Ποια είναι, όμως, τα πλέον προσοδοφόρα για τους ιδιοκτήτες τους ακίνητα; Από τα ίδια στοιχεία της Arbitrage προκύπτει πως την υψηλότερη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση επιτυγχάνουν μέσω της πλατφόρμας της Airbnb οι κατοικίες που βρίσκονται στην Πλάκα (85 ευρώ). Ακολουθούν τα καταλύματα που βρίσκονται στο Ζάππειο και το Θησείο (74 ευρώ) και το Κολωνάκι (72). Οι κατοικίες που νοικιάζονται στο Κουκάκι είναι αυτές που φέρονται να αποδίδουν αναλογικά τα λιγότερα στους ιδιοκτήτες τους (54 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

Τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας εμφανίζονται να καταγράφουν οι κατοικίες που νοικιάζονται σε τουρίστες στην περιοχή της Πλάκας και το Ζάππειο (στα επίπεδα του 36,5%). Ακολουθούν σε πληρότητα τα καταλύματα στο θησείο και το Κουκάκι (36,6%). Τα χαμηλότερα επίπεδα πληρότητας φέρονται να επιτυγχάνουν τα καταλύματα στην περιοχή της Ακρόπολης (26,2%) και το Κολωνάκι (21,6%).

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =