αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 6 κινήσεις για να κάνεις ένα torrent να κατέβει γρηγορότερα

Οι 6 κινήσεις για να κάνεις ένα torrent να κατέβει γρηγορότερα

Η χρήση torrent client είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να μοιραστείτε αρχεία στον ιστό. Υπάρχουν επίσης πολλές δημοφιλείς τοποθεσίες torrent. Ενώ υπάρχουν μόνο ελάχιστες βασικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτών, υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις για τους πιο προχωρημένους χρήστες.

Πώς να κάνετε το Torrent ταχύτερο με απλά βήματα;

Για να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης του torrent, μπορείτε πάντα να βρείτε πολλούς online τρόπους:

  1. Εγκαταστήστε έναν Lightweight Torrent Client

Για να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης του torrent, το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να εγκαταστήσετε έναν Lightweight Torrent Client. Παρόλο που το BitTorrent είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς torrent clients που κυκλοφορούν, έρχεται με πολλές bloated εφαρμογές και άλλα χαρακτηριστικά. Οπότε προτιμήστε το uTorrent εάν επιθυμείτε ταχύτερη λήψη torrent. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το qBittorrent, καθώς είναι ένας ακόμα Lightweight Torrent Client.

Ο λόγος για τη χρήση ενός Lightweight Torrent Client είναι ότι εστιάζει μόνο στη λήψη torrents και επιταχύνει το ρυθμό μεταφοράς. Τα uTorrent και qBittorrent είναι διαθέσιμα για Windows, Mac και Linux.

  1. Επιλέξτε ένα «υγιές» torrent

Για την επιλογή ενός υγιούς torrent, πρώτα πρέπει να καταλάβετε τις έννοιες των seeder και leecher. Αυτοί οι δύο όροι μπερδεύουν πάντα κάποιον που είναι νέος στο torrent, έτσι θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι είναι με απλά λόγια. Ένας seeder είναι αυτός που έχει το πλήρες αντίγραφο ενός αρχείου που είναι κοινόχρηστο σε όλο το δίκτυο και το οποίο σκοπεύετε να κατεβάσετε. Ένας leecher είναι αυτός που δεν έχει το πλήρες αντίγραφο του αρχείου και έχει εγγραφεί στο δίκτυο για να κατεβάσει το αρχείο αυτό. Μόλις ο leecher κατεβάσει πλήρως το αρχείο, θα γίνει κι αυτός seeder.

Για μια υψηλή ταχύτητα λήψης torrent, ο αριθμός των seeder πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των leecher. Όσο περισσότεροι είναι οι seeders, τόσο πιο υγιές θα είναι το torrent σας. Επομένως, επιλέγοντας ένα torrent, βεβαιωθείτε ότι η αντιστοιχία seeder-leecher είναι κατάλληλη.

  1. Προσθέστε μια εξαίρεση στο τείχος προστασίας των Windows

Το τείχος προστασίας των Windows μπορεί να αποκλείσει τον torrent client. Οπότε, η προσθήκη μιας εξαίρεσης στο τείχος προστασίας των Windows θα είναι μια καλή επιλογή για την αύξηση της ταχύτητας λήψης του torrent. Πρώτα, μεταβείτε στο Options> Preferences> Connections, έπειτα επιλέξτε Add Windows Firewall exception και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Apply.

Προειδοποίηση: Μην απενεργοποιήσετε μόνιμα το τείχος προστασίας των Windows, καθώς αφήνει τον υπολογιστή σας εκτεθειμένο.

  1. Αλλάξτε τα General Settings για να βελτιστοποιήσετε το uTorrent

Για να κάνετε το torrent σας ταχύτερο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει και τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται στην ακόλουθη εικόνα. Για να βρείτε αυτές τις επιλογές, μεταβείτε στο Options> Preferences> General και στη συνέχεια επιλέξτε Append .!ud to incomplete files και Pre-allocate all files. Συνήθως, η τρίτη επιλογή είναι ήδη τσεκαρισμένη, αλλά αν δεν είναι, επιλέξτε κι αυτή.

  1. Περιορίστε το ρυθμό μεταφόρτωσης και λήψης

Μπορείτε να επιταχύνετε τη λήψη του torrent σας όπως τα qBitTorrent, BitTorrent, uTorrent κλπ., περιορίζοντας το upload και download rate. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα torrents «υπάρχουν» λόγω της μεταφόρτωσης των χρηστών. Οπότε το να το απενεργοποιήσετε ή το να το ρυθμίσετε στο 1kB / s, δεν θα είναι μια σοφή επιλογή. Αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλετε να ρυθμίσετε το upload rate στο μέγιστο, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δική σας σύνδεση.

Η ρύθμιση της ταχύτητας μεταφόρτωσης περίπου στο 70-80% της μέγιστης ταχύτητας θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτών των επιλογών, μεταβείτε στο Properties> Bandwidth και στη συνέχεια ρυθμίστε το όριο συνολικής ταχύτητας μεταφόρτωσης στο 80%.

  1. Αλλάξτε τον αριθμό των συνδέσεων

Μόλις ορίσετε το ρυθμό μεταφόρτωσης / λήψης, μπορείτε τώρα να αλλάξετε τον αριθμό των συνδέσεων για να αποφύγετε τυχόν υπερφόρτωση. Μεταβείτε στο Properties> Bandwidth και στη συνέχεια ορίστε τον μέγιστο αριθμό συνδέσεων σε 150 και το μέγιστο αριθμό συνδεδεμένων peer ανά torrent σε 100. Αφήστε το upload slot ως έχει.

Πηγή: Secnews.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 15 =