αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 κινήσεις για να γίνεις απολύτως απαραίτητος στο επαγγελματικό πεδίο σου

Οι 6 κινήσεις για να γίνεις απολύτως απαραίτητος στο επαγγελματικό πεδίο σου

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, λέει μια γνωστή φράση. Και ενώ στον επιχειρηματικό κόσμο και στο επαγγελματικό πεδίο γενικότερα, βλέπουμε ανθρώπους να αλλάζουν θέσεις και να αντικαθιστώνται από άλλους, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν να είναι μοναδικοί. Έχουν τα skills και το προσωπικό brand, που τους κάνουν ξεχωριστούς και αναντικατάστατους.

Και κάπως έτσι, τα αφεντικά τους νιώθουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν (ή έστω να εργαστούν) χωρίς αυτούς. Αλλά ακόμα κι αν είναι επιχειρηματίες, δείχνουν να είναι οι κατάλληλοι για να κρατούν για πάντα το τιμόνι της επιχείρησης τους. Στην πράξη τι κάνουν και καταφέρνουν να χτίσουν ένα τέτοιο προφίλ; Όπως εξηγεί το inc.com κάνουν 6 κινήσεις, τις οποίες μπορείς να κάνεις κι εσύ.

1# Να είσαι expert σε κάτι: Είναι προφανές. Αν μπορείς να κάνεις κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν ή αν έστω μπορείς να το κάνεις καλύτερα, τότε σύντομα θα είσαι ένας γκουρού στον χώρο σου. Και όλοι θα σε θέλουν.

2# Να σε ξέρουν μέσα σε όλη την επιχείρηση: Έχουμε ξανά μιλήσει για τον ρόλο του networking. Φρόντισε να σε ξέρουν όσο περισσότεροι γίνεται μέσα στην εταιρία. Για να σου ανοιχτούν, πιθανόν, ευκαιρίες. Φυσικά πρέπει όμως να είσαι πάντα ο εαυτός σου.

3# Φέρε περισσότερα χρήματα στην εταιρία: Πρότεινε νέες ιδέες. Βρες τρόπους για να φέρεις περισσότερα χρήματα στην επιχείρηση. Έτσι θα σε θέλουν εκεί για πάντα.

4# Να είσαι ενθουσιώδης: Όλοι θέλουν τέτοιους ανθρώπους μέσα στις εταιρίες τους. Συνήθως, αυτοί που αγαπούν την δουλειά τους, την κάνουν καλύτερα.

5# Μείνε συνδεδεμένος με τους άλλους: Συνέχεια στο networking. Δεν αρκεί απλά να κάνεις μερικές νέες επαφές. Πρέπει να μείνεις συνδεδεμένος μαζί τους. Ειδικά με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

6# Πάντα το κεφάλι ψηλά: Θα υπάρξουν δυσκολίες. Όμως εσύ πρέπει να παραμείνεις θαρραλέος και σταθερός στην πορεία σου. Φρόντισε να κρατάς το ηθικό σου ψηλά. Και θα φτάσεις στους στόχους σου. Ενώ παράλληλα θα χτίζεις ένα προφίλ ηγέτη, μέσα στην εταιρία- ακόμα κι αν αυτό σε κάνει να φαίνεσαι… κάπως σκληρός μερικές φορές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =