αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε πρωί, για να γίνεις πιο χαρούμενος και παραγωγικός

Οι 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε πρωί, για να γίνεις πιο χαρούμενος και παραγωγικός

Κάπως έτσι ξεκίναγε την ημέρα του και ο Steve Jobs. Με μια ερώτηση. «Αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό για το οποίο προετοιμάζομαι να κάνω;» ρώταγε τον εαυτό του. Και κάπως έτσι, κατάφερνε πάντα να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στην ζωή του. Εστιάζοντας σε εκείνα που είχαν πραγματική αξία για τον ίδιο.

Μπορείς και εσύ να ξεκινάς την ημέρα σου με μερικές ερωτήσεις. Αυτό λέει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Είναι 6 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο χαρούμενος και παραγωγικός στην ζωή σου.

1# Με τι αξίζει… να εξαντληθώ;

Αν δεν είστε διατεθειμένος να δώσεις όλη σου την δύναμη και την αντοχή σε μια δραστηριότητα, πιθανώς σημαίνει ότι αυτή η δραστηριότητα δεν εφάπτεται πλήρως με το όραμα ή τις προτεραιότητές σου. Βρες κάτι στο οποίο θέλεις να δώσεις το 100% σου.

2# Πως αισθάνομαι;

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους και επικεντρώνονται σε αυτά που «πρέπει» να κάνουν. Όχι σε αυτά που θέλουν πραγματικά και που χρειάζονται. Αναρωτήσου που βρίσκεσαι αυτή τι στιγμή και πως αισθάνεσαι για τα tasks που έχεις μπροστά σου. Βρες τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις, εξέτασε το πως μπορεί να γίνει, και προσάρμοσε το πρόγραμμα σου.

3# Με ποια άτομα μπορώ να συνδεθώ;

Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί επιχειρηματίες: Λόγω του φόρτου της δουλειάς, καταλήγουν απομονωμένοι. Αν θέλεις να είσαι χαρούμενος και παραγωγικός, βρες άτομα με τα οποία μπορείς να κάνεις βαθήτερες συζητήσεις. Και πιθανότατα θα σε βοηθήσουν και στο επαγγελματικό κομμάτι.

4# Πως θέλω να πάει αυτή η ημέρα;

Οκ, σίγουρα θες να πάει καλά. Αλλά γίνε πιο συγκεκριμένος. Κάνε έναν «χάρτη» με τις κινήσεις σου. Άσε λίγο χώρο για ευελιξία, αλλά μην ξεχνάς ότι πάντα εσύ είσαι ο «καπετάνιος» της ζωής σου.

5# Τι μετανιώνω από χτες;

Δες τα λάθη σου. Μάθε από αυτά. Και σκέψου τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά σήμερα.

6# Τι καλά νέα υπάρχουν;

Ναι, υπάρχουν φοβερά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο που πρέπει να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Όμως, μπροστά σε αυτές τις τραγωδίες και τις δυσκολίες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα σκοτεινά. Αν εστιάζεις μόνο στα αρνητικά, σύντομα θα χάσεις το κίνητρο σου και δεν θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Δες τα θετικά που συμβαίνουν γύρω σου, και συζήτα τα με τους ανθρώπους που έχεις στο δίκτυο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 19 =