αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων στους οποίους δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτεις τους στόχους σου και τα σχέδια σου

Οι 5 τύποι ανθρώπων στους οποίους δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτεις τους στόχους σου και τα σχέδια σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μάθετε στη ζωή, είναι πώς να προστατεύετε τα όνειρά σας και την αυτοεκτίμησή σας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με την ικανότητα να τα καταστρέψουν. Δυστυχώς, συχνά είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και όταν τα καταφέρνουμε, είναι πολύ αργά.

Ναι, κάποιοι μπορούν να σε σαμποτάρουν. Και όταν ανακαλύψετε ποιοι είναι, μπορεί να σας εκπλήξει. Όχι, συνήθως δεν είναι προφανείς εχθροί ή παλιοί συμμαθητές σας. Τις περισσότερες φορές, είναι οι φίλοι σας, ο/η σύντροφός σας ή ακόμα και τα στενά μέλη της οικογένειάς σας.

Εδώ είναι 5 τύποι ανθρώπων στους οποίους δεν πρέπει να αποκαλύπτεις ποτέ τους στόχους σου και τα σχέδια σου. Πόσους τέτοιους έχεις στον κύκλο σου.

1# Haters

Προσέξτε όποιον υποβαθμίζει μόνιμα τις επιτυχίες σας. Για παράδειγμα, αν σας συμβεί κάτι καλό, εκείνος ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας θα σας υπενθυμίσει τα ελαττώματά σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή αισθάνονται ότι απειλούνται από την υγιή αυτοεκτίμησή σας και την ικανότητά σας να κάνετε σπουδαία πράγματα. Αντί να μαθαίνουν από την επιτυχία των άλλων, προτιμούν να καταρρίπτουν τους άλλους για να μην αισθάνονται τόσο άσχημα για τον εαυτό τους.

2# Οι μόνιμα επικριτικοί

Κάποιοι μπορούν να κάνουν εποικοδομητική κριτική που έχει νόημα. Θα είναι συμβουλές που προέρχονται από τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Αλλά έχετε και εκείνους που θα σας επικρίνουν και δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Αυτοί είναι άσχετοι κριτές. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι π.χ. με τη συγγραφή ενός βιβλίου, και ωστόσο, ο/η σύζυγός σας να σας λέει όλα τα πράγματα που κάνετε λάθος. Το γελοίο μέρος αυτού είναι ότι ο/η σύζυγός σας δεν είναι συγγραφέας. Υπάρχουν άσχετοι κριτικοί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οπότε προσοχή.

3# Οι αρνητικοί

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που τείνουν να είναι αρνητικοί για τα πάντα. Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να βρίσκουν κάτι λάθος στην κάθε επιτυχία- και δεν έχει σημασία πόσο θετικές φαίνονται όλες οι πτυχές της επιτυχίας.

Κάπου θα βρουν ένα μικροσκοπικό αρνητικό point που μπορεί να μετατρέψει εντελώς τα όνειρά σας σε κάτι που μοιάζει ανέφικτο. Πολλοί από εσάς έχετε κάποιον τέτοιο τύπο στη ζωή σας. Όχι μόνο θα «σκοτώσουν» τα όνειρά σας, αλλά θα σας μολύνουν επίσης με τον αρνητισμό τους, μειώνοντας την αυτοεκτίμησή σας ώστε να ταιριάζει με τη δική τους.

4# Αυτοί που κάνουν τα πράγματα «όπως γίνονταν πάντα»

Βλέπουν τους ανθρώπους με μεγάλα όνειρα ως παράξενους ή μη έξυπνους. Αυτοί οι άνθρωποι, που τείνουν να κάνουν πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως και οι άλλοι, θα προσπαθήσουν να σας μεταδώσουν φόβο όταν παρατηρήσουν ότι είστε διαφορετικοί.

Έτσι, όταν σε βλέπουν να κυνηγάς ένα ρισκαδόρικο όνειρο και επίσης παρατηρούν ότι η αυτοεκτίμησή σου είναι υψηλή, τότε νιώθουν την ανάγκη να παρέμβουν και να σε επαναφέρουν… στο μαντρί.

5# Οι ασόβαροι

Έχετε φίλους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι… πόσα ποτά θα πιούν το Σάββατο βράδυ; Ναι, είναι καλό να κάνετε ένα διάλειμμα, ίσως ακόμη και να βγείτε με φίλους και να γιορτάσετε μικρές επιτυχίες.

Αλλά αν δεν μπορείτε να είστε σοβαροί μερικές φορές, θα πέσετε σε έναν λάκκο περισπασμών. Αν και αυτό μπορεί να μην επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας στην αρχή, μετά από λίγο, καθώς παρατηρείτε πόσο χρόνο έχετε σπαταλήσει, σίγουρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Να είστε προσεκτικοί με αυτά τα άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =