αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο It’s Poosible: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έχει πει ο business γκουρού και best seller συγγραφέας, Tim Ferriss: «Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων που κάνουμε περισσότερο παρέα».

Και δεν μας επηρεάζουν όλοι οι άνθρωποι θετικά. Υπάρχουν μερικοί που μας παρασύρουν προς τα κάτω και σαμποτάρουν την επιτυχία μας. Μάλιστα, πολλές φορές αυτοί οι ιδιαίτεροι σαμποτέρ κυκλοφορούν ακόμα και ανάμεσα σε πετυχημένους ανθρώπους. Μπορεί να είναι δίπλα σου.

Είτε το κάνουν ηθελημένα είτε όχι, πάντα καταφέρνουν να αφαιρούν την θετικότητα και την αισιοδοξία από τους ανθρώπους που είναι γύρω τους. Έχουν ένα μαγικό τρόπο να… μεταδίδουν την αρνητικότητα τους και να φράζουν τον δρόμο των άλλων προς την επιτυχία.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Εδώ είναι λοιπόν οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου.

1# Οι ψεύτες. Αυτοί μπορούν πραγματικά να χαλάσουν ακόμα και μία ολόκληρη ομάδα που εργάζεται για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Δεν μπορείς να αναπτύξεις μία ποιοτική ομάδα για να «πολεμήσει» μαζί σου τις μάχες στην πρώτη γραμμή, αν επιτρέψεις στους ψεύτες να ενταχθούν στην ομάδα. Και φυσικά δεν μπορείς να εμπιστευτείς τέτοια άτομα. Η ικανότητα να εντοπίσετε κάποιον ψεύτη μπορεί να σας σώσει από στεναχώρια ή άλλες αρνητικές επιπτώσεις, είτε στην προσωπική ζωή σας είτε μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Δες και 6 σημάδια για να καταλάβεις έναν ψεύτη.

2# Ο τύπος «μιλάω αλλά δεν κάνω πράξεις». Το βλέπουμε επίσης έντονα στην Ελλάδα. Όλοι έχουν σχέδια, όλοι έχουν μια «καταπληκτική ιδέα», αλλά ελάχιστοι προχωρούν σε πράξεις. Είναι σίγουρο ότι συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που μιλούν πολύ αλλά δεν κάνουν ποτέ πράξεις. Είτε γιατί φοβούνται την αποτυχία, είτε γιατί απλά τεμπελιάζουν, είτε για άλλους λόγους. Με αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να κάνεις συζητήσεις… επί συζητήσεων. Αλλά δεν θα κάνεις πράξεις. Και οι συζητήσεις δεν θα σε κάνουν πετυχημένο. Η θεωρία δεν αρκεί.

3# Αυτοί που κάνουν επίδειξη. Κανείς δεν νοιάζεται για το αυτοκίνητο που οδηγείτε, πόσο κοστίζει το σακάκι σαςς, ποιος ήταν ο ετήσιος μισθός σας πέρυσι ή πού πήγατε σχολείο. Είναι όλες πληροφορίες χωρίς νόημα. Καθένας από εμάς νοιάζεται για το τι έχετε να προσφέρετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συναντήσετε κάποιον που έχει έτοιμη μια… παρουσίαση γεμάτη με τα επιτεύγματά του, όπως π.χ. ένα χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στα 20 του και όλοι υποτίθεται ότι νοιαζόμαστε για αυτό. Πρέπει να αφαιρέσετε τέτοια άτομα από τη λίστα επαφών. Κάποιους είναι εύκολο να τους καταλάβεις ακόμα και από τα social media.

4# Ο πάντα απασχολη΄μένος. Σίγουρα έχεις και ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο σου. Όλοι έχουμε δει εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να σταματήσουν να κοιτούν το τηλέφωνό τους. Ακόμα και όταν μιλούν μαζί σας, κοιτούν το τηλέφωνό τους. Είναι οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόγραμμα τόσο γεμάτο, που η μόνη ώρα που έχουν διαθέσιμη είναι ίσως… 10 λεπτά την Παρασκευή το βράδυ. ‘Η μπορεί να λένε «όχι» σε κάθε δικό σου κάλεσμα. Όταν κάποιος είναι πολύ απασχολημένος, σημαίνει ότι είτε δεν έχει χρόνο για εσένα επειδή δεν σε θεωρεί πολύτιμο, είτε η ζωή του είναι ένα ανοργάνωτο χάος.

5# Αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη. Και αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν έχει να σου προσφέρει κάτι- αντίθετα μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο θα τους συναντήσεις συχνά. Είναι αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Μετά θα εξαφανιστούν. Για να επιστρέψουν πάλι όταν έχουν ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, αν θες να τον γνωρίσεις πραγματικά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + fifteen =