αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας

Οι 5 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας

Όλοι μας έχουμε στον κύκλο μας εκείνο το άτομο που μας εμποδίζει να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας ή μας κάνει να μην ρισκάρουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουμε συνειδητά με ποιον θα περνάμε χρόνο, γιατί τελικά αυτοί με τους οποίους κάνουμε παρέα επηρεάζουν τις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Όπως έχει πει ο Jim Rohn, «είσαι ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο».

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το αμερικανικό addicted2success παραθέτει τους 5 τύπους ανθρώπων με τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας.

1. Αυτός που παραπονιέται για όλα

Οι μονίμως παραπονούμενοι είναι οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται πάντα για το πόσο κακή είναι η ζωή τους ή πόσο κακή είναι η δουλειά τους. Διαμαρτύρονται συνεχώς για τα πάντα, αλλά ποτέ δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Το να βρίσκεστε κοντά σε ένα τέτοιο άτομο μπορεί τελικά να σας επιβαρύνει και θα αρχίσετε να συμμετέχετε στα παράπονα. Και πριν το καταλάβετε καν, να υιοθετήσετε τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον αρνητικό φίλο σας. Εάν έχετε έναν τέτοιο τύπο στη ζωή σας, φροντίστε να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε κοντά σε αυτό το άτομο.

2. Αυτός που θεωρεί ότι ο κόσμος… του χρωστάει κάτι

Αυτοί οι άνθρωποι που νιώθουν σαν να τους χρωστούν ορισμένα πράγματα στη ζωή. Νιώθουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν για τίποτα και νιώθουν ότι η κυβέρνηση, οι εταιρίες ή οποιοσδήποτε γύρω τους, τους χρωστάει κάτι. Θα είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σας αποτρέψουν να ακολουθήσετε τα όνειρά σας.

Κανείς δεν μας χρωστάει τίποτα. Αν θέλουμε μια καλή ζωή πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή ζωή.

3. Αυτός που είναι συνεχώς «μέσα στο κουτί»

Είναι αυτοί που συμμορφώνονται με τα όρια που τους έχουν τεθεί. Δεν έχουν όνειρα που κυνηγούν και δεν κάνουν κάτι που είναι αντίθετο με το status quo.

Ζουν απλά σαν ρομπότ. Το μόνο που κάνουν είναι να ξυπνούν, να δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που μισούν και να πηγαίνουν σπίτι και να κοιμούνται. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με αυτό και είναι απολύτως ΟΚ. Αλλά συνήθως, αυτοί που φτάνουν σε μεγάλες επιτυχίες, κινούνται «έξω από το κουτί».

4. Τα party animals

Το party animal στην παρέα σας είναι συνήθως αυτό που θέλει να βγαίνει έξω πίνοντας κάθε βράδυ. Συνήθως αυτοί οι τύποι ανθρώπων μπορούν να τραβήξουν την εστίασή σας μακριά από τα όνειρά σας. Ναι, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε το κεφάλι σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε εκ νέου, αλλά το να πηγαίνετε στα μπαρ κάθε βράδυ… δεν πρόκειται να σας οδηγήσει στη ζωή που αναζητάτε.

5. Αυτοί που έχουν αμφιβολίες για όλα

Θα ακούσουν τα πλάνα σας, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα σας πουν ότι δεν πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα. ‘Η θα σας πουν να μην τρέφετε πολλές ελπίδες. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να «είσαι κάποιος» για να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Αν είσαι κάποιος που κυνηγά τα όνειρά του, αυτό μπορεί να είναι πολύ αποθαρρυντικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O 24χρονος Έλληνας που δούλευε στα McDonald’s και τώρα είναι businessman στην λίστα του Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + ten =