αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες προγραμματίζουν την ημέρα τους

Οι 5 τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες προγραμματίζουν την ημέρα τους

Οι επιχειρηματίες είναι συνήθως απασχολημένοι. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας τους: Η σκληρή δουλειά. Όμως η σκληρή δουλειά, δεν πρέπει να συνδυάζεται στο μυαλό μας με ένα χαοτικό πρόγραμμα, όπου tasks εμφανίζονται τυχαία, και με ωράρια εργασίας που δεν τελειώνουν ποτέ. Πρέπει η διαδικασία να γίνει οργανωμένα.

Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες προγραμματίζουν την ημέρα τους, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα τους και να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα tasks. Και να μείνει… και χρόνος στο τέλος.

1# Σταθερή πρωινή ρουτίνα. Δες τι σου αρέσει να κάνεις και σε αναπτύσσει όταν ξυπνάς. Και κράτα μια σταθερή ρουτίνα. Μπορεί να διαβάζεις, να γυμνάζεσαι ή να κάνεις μια βόλτα. Αλλά μην αλλάζεις τις πρωινές σου συνήθειες κάθε ημέρα.

2# Κάνουν τη δύσκολη δουλειά πρώτα. Δεν χρονοτριβούν. Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνεις πρώτα τα εύκολα tasks της ημέρας, όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν πρώτα τα δύσκολα. Με καθαρό μυαλό. Χωρίς να έχουν κουραστεί από άλλες δουλειές.

3# Ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ναι, μπορεί να θέλεις να κάνεις πολλά σε μια ημέρα. Αλλά μην υπερβάλεις. Μην φτάσεις στο burnout και μην κάνεις βιαστικά τις δουλειές σου. Να έχεις ένα ρεαλιστικό πλάνο.

4# Παύση όταν υπάρχει άγχος. Το λίγο άγχος μπορεί να σε αφυπνίσει. Όμως αν φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα, θα σε κάνει αντιπαραγωγικό. Μόλις το στρες γίνεται έντονο, κάνε μια παύση για λίγη ώρα από τις δουλειές. Ένα περίπατος ίσως βοηθήσει επίσης.

5# Δες την ημέρα μόλις ολοκληρωθεί. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πόσο χρήσιμο είναι το να κοιτάς πίσω στην ημέρα όταν αυτή ολοκληρωθεί. Και να σκεφτείς όλα όσα έχεις επιτύχει. Αυτό προσφέρει μια αίσθηση υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης, ενώ χρησιμεύει ως ανταμοιβή για μια καλή δουλειά. Θα σου δώσει ώθηση για αύριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =