αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 «τοξικοί» τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Οι 5 «τοξικοί» τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Η παρακάτω λίστα θα σε κάνει να σκεφτείς… ποιους ανθρώπους έχεις γύρω σου. Όπως έχουμε ξανά πει, οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα, μας επιρεάζουν. Μπορούν να σου δώσουν ώθηση προς την επιτυχία ή να σε κρατήσουν πίσω. Τώρα θα δούμε λοιπόν 5 τύπους «τοξικών» ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά.

1# Οι «κλαψιάρηδες». Θα τους δεις παντού γύρω σου. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι αυτοί που γκρινιάζουν για την δουλειά τους ή για την ζωή τους γενικότερα. Αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα. Συχνά προσπαθούν να μεταφέρουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και σε άλλους.

2# Αυτοί που δεν βγαίνουν ποτέ έξω από τα πλαίσια. Αγαπημένες τους φράσεις είναι π.χ. το «μα έτσι γινόταν πάντα» ή «αυτό κάνουν όλοι». Δεν ρισκάρουν ποτέ να βγουν έξω από τα παραδοσιακά πλαίσια. Γενικώς, δεν ρισκάρουν σχεδόν ποτέ.

3# Αυτοί… που τους χρωστάνε. Θα τους ακούσεις να λένε ότι η ζωή τους… χρωστάει κάτι. Πρέπει να είναι πετυχημένοι χωρίς καν να εργαστούν. Γιατί είναι τόσο καλοί που δεν χρειάζεται να το αποδείξουν. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων συνήθως δεν κάνει πράξεις, αλλά μένει μόνο στις ωραίες θεωρίες.

4# Οι μόνιμοι επικριτές. Θα ακούσουν τα πλάνα και τα μεγάλα όνειρα σου. Αλλά είναι πάντα οι πρώτοι που θα σου πουν ότι «δεν γίνεται». Η λύση; Μην μοιράζεσαι τα πλάνα σου με αυτούς τους ανθρώπους.

5# Αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη. Είναι επίσης μια κατηγορία ανθρώπων που ίσως έχεις ήδη στον κύκλο σου. Ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο θα τους συναντήσεις συχνά. Είναι αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Μετά θα εξαφανιστούν. Για να επιστρέψουν πάλι όταν έχουν ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − five =