αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 συνήθειες των ψηφιακών νομάδων που μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα (και να κάνεις την ημέρα σου συναρπαστική)

Οι 5 συνήθειες των ψηφιακών νομάδων που μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα (και να κάνεις την ημέρα σου συναρπαστική)

Ναι, όλοι θα θέλανε να ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος, και παράλληλα να εργάζονται. Με μόνο εργαλείο το laptop τους. Σαν τους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες, για τους οποίους έχουμε ξανά μιλήσει. Η εύκολη απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος εδώ είναι κάτι του στιλ «μα δεν μπορώ να ταξιδεύω σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες».

Κι όμως υπάρχουν μερικές συνήθειες που έχουν οι ψηφιακοί νομάδες και μπορεί να τις εφαρμόσει ο καθένας. Έτσι θα κάνεις την ημέρα σου συναρπαστική και θα βγεις από την κλασική ρουτίνα σου. Η Erin Greenawald είναι μια freelancer συγγραφέας και content strategist. Έχει δουλέψει ως digital nomad, και μέσα από ένα άρθρο της στο The Muse παραθέτει 5 συγκεκριμένες συνήθειες των ψηφιακών νομάδων που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα.

1# Άλλαξε σκηνικό: ΟΚ, μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να πας στην Ταϊλάνδη, ωστόσο μπορείς έστω να βγεις από το «βαρετό γραφείο» σου. Μπορείς να πας στην καφετέρια που είναι κοντά σου ή σε έναν coworking χώρο. Να εργαστείς από εκεί. Θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός και σίγουρα η καθημερινότητα σου θα γίνει λιγότερο μονότονη.

2# Επωφελήσου από αυτούς που είναι γύρω σου: Μπορεί να μοιάζει λίγο αμήχανο να εργάζεσαι ενώ δίπλα σου είναι άγνωστοι άνθρωποι, αλλά στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ καλό περιβάλλον. Μπορείς να γνωρίσεις νέους ανθρώπους- και γιατί όχι να κλείσεις και κάποιες συνεργασίες.

3# Προσάρμοσε το πρόγραμμα στην ενέργεια σου: Ένα από τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών νομάδων είναι ότι μπορούν να εργαστούν σχεδόν όποτε θέλουν. Όχι λιγότερες ώρες απαραίτητα. Αλλά μπορούν να ρυθμίσουν το πότε. Δεν είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν 9-5. Μήπως τελικά είσαι απογευματινός τύπος;

4# Φύγε από την οθόνη: Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να μείνεις μπροστά από μια οθόνη όλη την ημέρα. Φρόντισε να μην το κάνεις. Βγες έξω και κάνε συναντήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσεις για δουλειά. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα γίνουν καλά brainstormings.

5# Πάρε τον έλεγχο: Οι ψηφιακοί νομάδες έχουν καθημερινά τον έλεγχο της ζωή τους στα χέρια τους. Προσπάθησε να το εφαρμόσεις και εσύ. Αν για παράδειγμα δεν είσαι χαρούμενος με την δουλειά σου, δες τι μπορείς να αλλάξεις. Καινούργιες ιδέες μπορεί να υπάρχουν μπροστά σου και να μην τις βλέπεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nine =