αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 5 συνήθειες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 25 μου»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που το κατάφερε

«Οι 5 συνήθειες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 25 μου»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που το κατάφερε

Ο Samuel Leeds, είναι ιδρυτής της Property Investors. Δραστηριοποιείται στο πεδίο των ακινήτων. O ίδιος έχει κάνει περισσότερες από 300 συμφωνίες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός κάστρου 20 υπνοδωματίων με πάνω από 1.000 χρόνια ιστορίας. Και έχει καταφέρει κάτι επίσης αξιοσημείωτο: Έγινε εκατομμυριούχος στα 25 του.

«Δεν χρειάζεσαι υπερδυνάμεις για να γίνεις εκατομμυριούχος. Πιστέψτε με, έγινα ένας τέτοιος στα 25 μου και ξεκίνησα πολύ ταπεινά. Όταν ήμουν έφηβος, άρχισα να μελετώ τους πλούσιους: Τη συμπεριφορά τους και τι τους έκανε πιο επιτυχημένους από άλλους ανθρώπους», λέει αρχικά ο ίδιος σε άρθρο του στο Entrepreneur.com.

Και συμπληρώνει: «Βρήκα μοτίβα και άρχισα να αλλάζω τις συνήθειές μου για να ευθυγραμμίζομαι με αυτές των εκατομμυριούχων, ενώ αργότερα έγινα και εγώ αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες συνήθειες που μοιράζονται οι εκατομμυριούχοι». Παραθέτοντας 5 συγκεκριμένες συνήθειες που μπορεί ο καθένας να «αντιγράψει».

1# Δες το καλύτερο σε κάθε κατάσταση. Όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, μπορείτε είτε να δείτε τα θετικά και να παραμείνετε θετικοί, είτε να αφήσετε την κατάσταση να σας απογοητεύσει και να σας αποσπάσει την προσοχή από τους στόχους σας. Το να είσαι θετικός είναι μια επιλογή και γίνεται συνήθεια. «Ως επενδυτής ακινήτων, αναζητώ πάντα προσοδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες. Όταν η αγορά καταρρέει, οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πολύ αρνητικοί απέναντι στην ιδέα της επένδυσης και περιμένουν να σκάσει.

Δεν ενεργούν έτσι οι εκατομμυριούχοι σε ένα κραχ: Βλέπουν τα καλά και βρίσκουν τις φθηνότερες προσφορές. Με τον ίδιο τρόπο, όταν η αγορά είναι σε άνθηση, οι αρνητικοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι ότι δεν θα διαρκέσει, οπότε δεν κάνουν τίποτα. Βλέπω ξανά την ευκαιρία και αγοράζω αυτό που έχει ανοδική τάση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για επενδύσεις — ισχύει επίσης όταν βλέπετε τα καλύτερα στους ανθρώπους. Οι πλούσιοι γίνονται πλούσιοι επειδή επικεντρώνονται στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Όταν βλέπετε το καλύτερο σε κάθε κατάσταση, συνήθως έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα», λέει ο Leeds.

2# Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι για τις γνώμες των άλλων. «Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλη τους τη ζωή κρατώντας πίσω τα όνειρά τους επειδή φοβούνται μην τους κρίνουν άλλοι άνθρωποι. Όταν άρχισα για πρώτη φορά να αγοράζω ακίνητα και εργάστηκα full-time ως επιχειρηματίας ακινήτων, υπήρχαν πολλοί φίλοι από το σχολείο ή ακόμη και μέλη της οικογένειας που πίστευαν ότι ήμουν τρελός. Με ρωτούσαν γιατί δεν είχα μια «κανονική δουλειά» και με προειδοποιούσαν για όλα τα ρίσκα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα» εξηγεί.

Δεν θα κερδίσετε εκατομμύρια ευρώ ενώ προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες συνεχώς.

3# Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να γίνεις εκατομμυριούχος. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια. «Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το real estate, δούλευα πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και μερικούς μήνες έχανα χρήματα. Αν δεν μου άρεσε η δουλειά, θα ήταν αφόρητη, αλλά επειδή μου άρεσε αυτό που έκανα, δεν ένιωθα καν ότι δούλευα. Θα περνούσα κάθε δυνατή ώρα βλέποντας ακίνητα, κάνοντας διαπραγματεύσεις για συμφωνίες και μετατρέποντας τα ερειπωμένα κτίρια σε όμορφα σπίτια για τους ανθρώπους. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίσεις εκατομμύρια χωρίς να είσαι εθισμένος στην επιχείρησή σου και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα επάγγελμα για το οποίο είστε παθιασμένοι. Τότε, η εργασία θα είναι μια συνηθισμένη χαρά και δεν θα καείτε προσπαθώντας να γίνετε πλούσιοι», λέει ο businessman.

4# Μην τα κάνεις όλα μόνος σου. «Πρέπει να βρείτε ανθρώπους για να διαχειριστείτε την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σας, ώστε να έχετε τον χρόνο για να κάνετε το scale up προς τα εκατομμύρια. Για δύο χρόνια ως επιχειρηματίας έκανα τα πάντα μόνος μου, από την εύρεση των ακινήτων, την ανακαίνιση και τη διαχείριση των ενοικιάσεων, μέχρι την τήρηση βιβλίων.

Όταν είχα έξι ακίνητα, είχε γίνει σχεδόν μια δουλειά full-time, μόνο και μόνο για να συντηρήσω αυτό που είχα ήδη χτίσει. Τότε άρχισα να αντικαθιστώ τον εαυτό μου με μέλη της ομάδας, ελευθερώνοντας τον χρόνο μου. Μόλις αυτοματοποίησα την επιχείρηση, δεν καθόμουν πίσω και απολάμβανα το παθητικό εισόδημα: Mεγάλωσα ενεργά την εταιρεία.

Δεν θα γίνεις ποτέ εκατομμυριούχος χωρίς να έχεις μια καλή ομάδα γύρω σου», λέει ο ίδιος. Είνα χρήσιμο να εκπαιδεύσεις άλλους ανθρώπους, και μετά να τους αφήσεις να κάνουν τη δουλειά.

5# Eυγνωμοσύνη. Να είστε ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα στην επιχείρησή σας και στη ζωή σας. Όταν το κάνετε αυτό, με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, όλο και περισσότερα καλά πράγματα θα συνεχίσουν να έρχονται στο δρόμο σας. Το να είστε ευγνώμονες θα σας φέρει επίσης σε καλή ψυχική κατάσταση και θα είστε πολύ πιο ευχάριστοι για τους άλλους που είναι γύρω σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Σμύρνη έως την Βούλα: Οι ακριβότερες περιοχές στα Νότια Προάστια για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =