αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 σκέψεις που «σκοτώνουν» την επιχειρηματικότητα μέσα σου (και πως να τις ξεπεράσεις)

Οι 5 σκέψεις που «σκοτώνουν» την επιχειρηματικότητα μέσα σου (και πως να τις ξεπεράσεις)

Αρκεί να πας σε μερικά επιχειρηματικά events και θα δεις το ίδιο φαινόμενο: Πολλοί άνθρωποι έχουν ιδέες, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που τις υλοποιούν. Οι περισσότεροι μένουν απλά… στις ιδέες. Μόλις χτες, γράφαμε εδώ στο It’s Possible άρθρο με τίτλο: «Τέσσερα «μυστικά» για να ξεκινήσεις το δικό σου project, με πολύ χαμηλό budget». Ναι, είναι αλήθεια ότι η έλλειψη χρημάτων είναι ένας από τους βασικούς λόγους που παραθέτουν όσου δυστάζουν να μπουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Δεν είναι όμως ο μόνος. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει τις 5 σκέψεις που «σκοτώνουν» την επιχειρηματικότητα μέσα σου. Είναι όλα αυτά που θα σε κάνουν να αναβάλεις συνεχώς τα σχέδια σου. Και η ιδέα σου θα μείνει για πάντα στο συρτάρι.

1- «Δεν είναι η σωστή στιγμή»: Μια λάθος άποψη που ακούμε συχνά. Πάντα είναι η σωστή στιγμή για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Έχουμε δει επιχειρηματίες να ξεκινούν στα 19 τους και να φτάνουν στην επιτυχία. Έχουμε δει άλλους να ξεκινούν στα 60 τους και να τα πάνε περίφημα. Σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιαδήποτε εποχή. Απλά ξεκίνα.

2- «Τι θα γίνει αν αποτύχω;»: Είναι αλήθεια, ότι περίπου το 80% των καινοτόμων επιχειρήσεων, τερματίζουν την λειτουργία τους μέσα στους πρώτους 18 μήνες. Η αποτυχία υπάρχει μέσα στο παιχνίδι. Αλλά δεν είναι καταστροφή. Μπορεί να σου δώσει χρήσιμα μαθήματα και να επανέλθεις δυναμικά στην συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο, ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, είχαν αποτυχίες στο ξεκίνημα τους.

3- «Δεν έχω αρκετά χρήματα»: Εξηγήσαμε αυτό το κομμάτι, στο προηγούμενο άρθρο μας. Στην Digital εποχή, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει το δικό του project με ελάχιστα χρήματα. Δουλεύοντας αρχικά από το σπίτι του και με μόνο εργαλείο ένα laptop. Αρκεί να είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις αρκετά.

4- «Οι άλλοι δεν θεωρούν ότι μπορώ να τα καταφέρω επιχειρηματικά»: Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Μόλις παρουσιάσεις μια ιδέα σε φίλους και γνωστούς, οι περισσότεροι θα σου παραθέσουν ένα σορό λόγους για να μην το κάνεις. Αγνόησε τους. Στην πορεία θα δεις, ότι οι γνώμες των άλλων… θα αλλάξουν, μόλις έρθουν οι πρώτες επιτυχίες.

5- «Φαίνεται τόσο δύσκολο»: Ναι, το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση είναι δύσκολο. Θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ, και να κάνεις πολλές θυσίες. Αν ήταν εύκολο να είναι κάποιος επιχειρηματίας, θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Όμως, το ότι ένα εγχείρημα είναι δύσκολο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβηθείς και να μείνεις στην αδράνεια. Απλά ξεκίνα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =